Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Július 12. 06:00, szerda | Belföld

Újraírják a KRESZ-t és az autóvezető oktatás rendszerét is felülvizsgálják

Újraírják a KRESZ-t és az autóvezető oktatás rendszerét is felülvizsgálják

Megkezdték a KRESZ felülvizsgálatának előkészítését, mert az jelenleg nem ad megfelelő választ a megváltozott közlekedési viszonyokra – mondta Lázár János

A miniszter szerint emellett a magyarok vezetői képessége is hagy némi kívánnivalót maga után, ezért a jogosítvány megszerzésének feltételrendszerét is újragondolják.

Az átalakítást ősszel társadalmi egyeztetésre bocsátják.

Lázár János nem zárta ki a szigorításokat, azt azonban leszögezte, hogy a hivatalos statisztikák szerint a magyarországi közúti balesetek csupán 30 százaléka köthető gyorshajtáshoz, az esetek több mint kétharmada a járművezetők nem megfelelő vezetői képességeinek, illetve rossz döntéseinek tudható be. Ezért a KRESZ felülvizsgálata mellett a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerén is újra kell gombolni a kabátot.

Az elméleti, gyakorlati tudás mellett a pszichológiai alkalmasságot is felül kell vizsgálni. A jogszabályok megváltoztatása mellett a vezető képességen is javítani kell – vélekedett a miniszter.

Fotó: MTI

Címkék: közlekedés, kresz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős

2024. Február 22. 15:32, csütörtök | Belföld

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok

2024. Február 22. 09:27, csütörtök | Belföld

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel a honlapján.

2024. Február 22. 09:23, csütörtök | Belföld

KSH: bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.