Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 27. 09:32, péntek | Helyi

Utánpótlásban továbbra sincs hiány a környei tóban

Utánpótlásban továbbra sincs hiány  a környei tóban

Elméletileg 2-3 év alatt érik el egyenként az 5 kilogrammot azok a pikkelyes és tükörpontyok, amelyek csütörtökön „érkeztek” a környei tóba

A halak jelenleg átlagosan két kilót nyomnak, ám Hartmann Ákos tógazda úgy véli, nagyrészüket kifogják majd a Környei Horgász Egyesület tagjai, mielőtt átlépnék azt a bizonyos 5 kilós súlyt, azaz, a már hazaviteli tilalmat jelentő határt.
Ezúttal 25 mázsa ponttyal gazdagodott a tó állománya, amit hamarosan újabb öt mázsa egynyaras (merthogy – ismertette a tógazda – a halak életkorát nem évben, hanem nyárban számítják) pikkelyes tőponty, s nagyjából egy hónap múlva 4 mázsa méretes süllő gyarapít.
A három őszi telepítés összértéke 3,3 millió forintra rúg, ezek mellett – hagyományosan – tavasszal is volt telepítés, akkor 30 mázsa pontyot vásárolt az egyesület.
Halhiányban tehát biztosan nem szenved sem a tó, sem a horgászok: a fogási naplók alapján a szervezet tagjai évente 42-45 mázsányi kopoltyúst fognak ki, míg az egyesület az évi két telepítés során átlagosan 60 mázsa „utánpótlásról” gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.