Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2014. Augusztus 09. 17:30, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Vadászbaleset Bélmegyeren - Gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás

Vadászbaleset Bélmegyeren - Gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Békés megyei Bélmegyeren szombaton történt vadászbaleset ügyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a honlapján. Kora reggel egy vadőr szenvedett életveszélyes fejsérülést, a férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba.

Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt - tudta meg az MTI. Lovas József, a társaság elnöke elmondta, hogy bérvadásztatás közben következett be a sajnálatos baleset.
Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere - eddig tisztázatlan okból - elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.
A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárást indít annak vizsgálatára, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.