Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 24. 10:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy babakocsit toló nőt cserbenhagyó gázoló ellen

Vádat emeltek egy babakocsit toló nőt cserbenhagyó gázoló ellen

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan elgázolt egy babakocsit toló nőt, majd elhajtott a helyszínről 2016 októberében Szentendrén - közölte a Pest megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc a közleményben azt írta, a férfi késő délután a Kálvária útnál ki akart kikerülni egy autót, azonban nem vette észre a babakocsit toló nőt, és elütötte. Az ütközéskor a nő a szélvédőnek csapódott, majd 18 méterrel odébb az úttestre zuhant, a babakocsi a két hónapos csecsemővel 17 métert repült, egy füves részen a kerekeire érkezett, majd elborult.

A balesetben az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a csecsemőnek nem esett baja.

A közlemény szerint az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi pedig feltűnő narancssárga-szürke színű volt.

A férfi vérének etil-alkohol koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt - emelte ki a főügyész.

A vádlott a baleset után megállás nélkül elhajtott, később gyalog visszatért a helyszínre, és elvegyült a balesetet figyelő járókelők között, ahol a rendőrök a személyleírások alapján felismerték, és őrizetbe vették - olvasható a közleményben.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.