Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 28. 15:40, szerda | Belföld
Forrás: Veszprém Megyei Rendőrség

Valaki fűrésszel belevágott egy 80 éves tölgyfa törzsébe a csopaki strand telületén

Valaki fűrésszel belevágott egy 80 éves tölgyfa törzsébe a csopaki strand telületén

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 19070/691/2022. bűnügyi számon rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2022. november 20-át megelőzően Csopakon, a strand területén álló, megközelítőleg 25 millió forint eszmei értékű tölgyfát megrongálta, mely cselekmény várhatóan annak kipusztulását eredményezi.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, illetve hívja a 87/482-288-as, vagy a díjmentes 112-es segélyhívó számot, tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát!

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk