Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 30. 08:59, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változik a buszok közlekedési rendje Halottak napján

Változik a buszok közlekedési rendje Halottak napján

Október utolsó napjain és a november 1-jei ünnepnapon változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje - tájékoztatta a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Október 29-én csütörtökön és 30-án pénteken még a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Október 31-én, szombaton a szabadnapoknak, november 1-én, vasárnap a hét első munka és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok - tartalmazza a közlemény.

November 2-án, hétfőn pedig már a tanítási napokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok - teszik hozzá.

Mint írják: a Volánbusz a hétvégén is fokozott figyelemmel kíséri a járatok telítettségét, és mindent megtesz a kényelmes és biztonságos utazás biztosításáért. Ugyanakkor, a november 1-jei Mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján. Továbbá érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni.

Közlésük szerint, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online, akár mobiltelefon segítségével is kényelmesen megváltható.

A Közlekedési Mobiljegy és társalkalmazásaiban vásárolt teljes árú, 50 százalékos és 90 százalékos helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez megvásárolt kiegészítő jegyekre 5 százalék kedvezményt biztosít a Volánbusz - írták.

A társaság továbbra is arra kéri az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el a maszk használatát a járműveken és a megállóhelyeken - olvasható a Volánbusz közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.