Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Június 27. 03:31, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Városi közgyűlések a Megyeházán

Városi közgyűlések a Megyeházán

A napokban elkezdődik a tatabányai Fő tér és környékének felújítása. A rekonstrukció része a Polgármesteri Hivatal tanácstermének újraépítése is. Ezért a következő egy évben a Megyeháza ad otthont a városi közgyűléseknek.

A városközpont-rehabilitációhoz a testület megszavazta a pótlólagos források biztosítását, melyre az előre nem látható infláció miatt volt szükség. Schmidt Csaba hangsúlyozta, a tárgyalásos eljárás eredményes volt a Gazdaságfejlesztő Szervezet részéről, jelentősen tudták csökkenteni a kivitelezés forrásigényét.
A költségvetési rendelet módosítása kapcsán a polgármester megjegyezte, az elmúlt időszakban jelentősen tudtak javítani az egyensúlyon, a céltartalékkal együtt. Hozzátette, természetesen továbbra is azon dolgoznak, hogy takarékos gazdálkodás mellett növeljék a város bevételeit.
A korábban kibocsátott kötvények újrafinanszírozásával nagyságrendileg 20-30 millió forintot takaríthatna meg a város, a módosítás elfogadásával a képviselők hozzájárultak az ehhez szükséges tárgyalási folyamat megindításához is.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester a közgyűlésen elmondta, nőtt az óvodáskorú gyermekek száma a városban, ezért szükségessé vált a csoportbővítés. Az új csoportnak a Sárberki Óvoda ad majd otthont.
A képviselők módosították a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendeletet is. Bereznai Csaba alpolgármester kiemelte, az utóbbi időben egyre gyakrabban fordult elő az, hogy ideiglenes lakcímet létesítettek a más városban lakók, hogy igénybe tudják venni a tatabányai önkormányzat támogatását. Ezután csak azok igényelhetik a gyógyszerekre és orvosi eszközökre vonatkozó támogatást, akik tatabányai állandó lakcímmel rendelkeznek.
A közgyűlés még márciusban határozott a biogáz üzem létrehozásáról szóló KEOP pályázat benyújtásáról. A tervezett biogáz üzem a Dubnik-völgyi hulladéklerakó közelében, a szabályozási tervben kijelölt helyen valósulhat meg. Az önkormányzat mostani döntése értelmében biztosította ezt a területet, így akár néhány hónapon belül elbírálhatják a pályázatot.
A testület tagjai a Váci Mihály Általános Iskola vezetőjének Kenézné Benyeczkó Ilonát választották meg, a Városi Könyvtár élére pedig Gyüszi Lászlót nevezték ki.
A Fő térre tervezett Árpád szobrot a közgyűlés döntésének megfelelően Győrfi Sándor karcagi szobrászművész készítheti el.
Az ülés kiemelt témája volt még a fűtéskorszerűsítési program, valamint a kerékpáros úthálózat fejlesztése is. Ezekről a témákról, hasonlóan a stadion névadójához, a későbbiekben részletesebben beszámolunk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 18:01, szombat | Kék hírek

Elfogták a főbérlőjét agyonszúró férfit

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki péntek 18 óra körül, egy szóváltás után leszúrta főbérlőjét Budapesten, a III. kerületi Nánási út egyik társasházában - közölte a Police.hu.

2021. December 04. 16:00, szombat | Belföld

Szalmonellás snacket hívott vissza az egyik áruházlánc

Szalmonellaszennyezettség miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta és kivonta a forgalomból a \"TS snack csípős 100 g\" terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) péntek este az MTI-vel.

2021. December 04. 13:58, szombat | Kék hírek

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon - írta a Police.hu szombaton.

2021. December 04. 13:03, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 264,9 millió, a halálos áldozatoké 5,24 millió a világon

A világon 264 924 275 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 242 933 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.