Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2012. Augusztus 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vastagabb lett az orvosok pénztárcája

Vastagabb lett az orvosok pénztárcája

Rendben megérkeztek a bérfejlesztéshez szükséges összegek a kórházakba – derült ki a Magyar Hírlap körkérdése nyomán. Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója úgy nyilatkozott, megkapták a szükséges pénzeket – ez 271 millió forint náluk –, és a dolgozók a napokban jutnak hozzá a visszamenőleges összegekhez a fizetésükkel együtt.

Bene Ildikót, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója azt mondta a lapnak: ők is megkapták a bérfejlesztésre szánt összeget, és azt ki is fizették augusztus 4-ig. „Nem volt semmilyen fennakadás vagy probléma az üggyel kapcsolatban” – tette hozzá.

Hack Gabriella, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház személyügyi osztályvezetője is azt mondta, hogy „minden a szabályoknak és a szokásoknak megfelelően történik”. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban szintén minden rendben megy. „A bérfizetés napja 6., így akinek jár, az ma megkapja a teljes összeget visszamenőleg, valamint az emelt július havi bért” – közölte Csiba Gábor főigazgató.

Most egy összegben, januárig visszamenőleg csaknem 86 ezer egészségügyi dolgozó kapta, kapja kézhez béremelését. Az ügy előzménye, hogy a rezidensek által tavaly indított akció során több mint kétezer-ötszáz felmondólevelet helyeztek ügyvédi letétbe az egészségügyi dolgozók 2012. január 1-jéig. Ezek akkor aktiválódtak volna, ha „nem történnek érdemi intézkedések az ágazat béreinek rendezésére” – jelentette ki Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Mint akkor mondta, mozgalmuk célja az volt, hogy senkinek ne kelljen elhagynia az országot. A felmondólevelek aktiválását végül március 29-i határidővel elhalasztották. Döntésüket Szócska Miklós egészségügyi államtitkár december 29-i bejelentése és Orbán Viktor miniszterelnök december 30-i rádióinterjúja alapján hozták meg.

Januárban több szakmai szervezet és az egészségügyi államtitkárság tárgyalásba kezdett, amelynek eredményeként március 30-án Papp Magor és a szövetség három tagja – elsőként – megsemmisítette felmondó nyilatkozatát. Az Országgyűlés június 18-án szavazott a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő bérfejlesztéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.