Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. Augusztus 27. 08:07, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Vége a sorozatnak, bukott a banda

Vége a sorozatnak, bukott a banda

A szabolcsi nyomozók őrizetében a transzformátor lopásra szakosodott piricsei társaság.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást hat piricsei lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lopásra szakosodott társaság irányítója 2022 március és 2022 augusztusa között alkalmanként változó társaival összesen 16 esetben hozhatók összefüggésbe Szabolcs megyében elkövetett villamos transzformátor berendezések ellopásával – közölte a rendőrség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2022. augusztus 25-én hajnalban ütöttek rajta a három férfin, éppen amikor egy újabb transzformátort akartak ellopni Tiborszállás külterületén. A rendőrök a társaság elfogásakor az általuk használt autóban a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket és szerszámokat találtak és foglaltak le. További három társukat piricsei otthonukban fogták el a nyomozók, akiknél vélhetően a korábban eltulajdonított tárgyakból származó színesfémeket foglaltak le.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés során azonosították a transzformátorokból kiszerelt színesfémeket felvásárló két orgazdát is, akiknél a zsákmányt értékesítették. Összességében a lopásokkal több tízmillió forint kárt okoztak.

A rendőrök a hat férfit elfogásukat követően előállították a Mátészalkai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. Négy személyt őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuknak indítványozására, valamint vizsgálják, hogy működésükhöz köthető-e további vagyon elleni bűncselekmények elkövetése.

Címkék: elfogás, piricsei, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak