Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. November 06. 12:11, szerda | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vigyázni kell az utánvétellel vagy külföldről vásárolt gyógyszerekkel

Vigyázni kell az utánvétellel vagy külföldről vásárolt gyógyszerekkel

Kérdéses lehet az utánvétellel vagy külföldi országokból vásárolt gyógyszerek minősége, ezért a vásárlóknak kerülniük kellene az orvosságok ilyen módon történő beszerzését

- hívta fel a figyelmet a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója szerdán az M1-en.

Szentiványi Mátyás hozzátette: ha egy vásárló olyan oldalon költ, amelyen nem látja az OGYÉI ellenőrzött gyógyszertárakra vonatkozó logóját, akkor a hatóságok nem tudják szavatolni a weboldalon árult gyógyszerek minőségét.

A logóra kattintva a felhasználó eljuthat az OGYÉI által minősítetten jó gyógyszertárak és weboldalak listájára - jegyezte meg.

Sok esetben már a gyógyszer dobozáról meg lehet állapítani annak hamis voltát, az eredetiség ellenőrzése érdekében ugyanis február óta a vényköteles gyógyszereknél az orvosság neve, logója és a gyártás helye mellet egy QR-kódhoz hasonló jelzés is rákerül a dobozokra - mondta Szentiványi Mátyás.

Címkék: gyógyszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.