Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Június 04. 22:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI | Kép: met.hu

Vihar - Kelet, északkelet felé vonul a zivatarrendszer

Vihar - Kelet, északkelet felé vonul a zivatarrendszer

Az ország keleti, északkeleti része felé vonul a zivatarrendszer; a zivatargócok környezetében felhőszakadás, jégeső és viharos szél is előfordulhat - közölte Csonka Tamás meteorológus hétfő este az MTI-vel.

A középső országrészben helyenként előfordult 80 kilométeresnél is nagyobb sebességű széllökés, például Paks, Kecskemét és Pécs környékén - tette hozzá a szakember. A heves zivatarok miatt az ország középső területeire narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat.
Csonka Tamás elmondta: a hidegfront még a Dunántúlon van, az éjszaka keleti irányba vonul majd. Kedden délelőtt a Tisza vonalában lesz, kora délután hagyja el az országot. A hidegfront mögött megerősödik az északnyugati szél, több helyen kell majd számítani viharos széllökésekre, főként a Dunántúlon és az ország középső megyéiben.
A meteorológus szerint szerdától fokozatos felmelegedés várható, pénteken már meleg, nyárias idő lesz.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.