Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2012. Január 06. 12:03, péntek | Helyi

Viharelőrejelzés

Viharelőrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által adott előrejelzés és tájékoztatás alapján a katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét a mai napon és a hétvégén várható viharos időjárásra.

A Nyugat-Európában 100 km/h fölötti széllökéseket okozó viharciklon középpontja jelenleg a Balti-tenger fölött található. A mai napon a ciklon Lengyelország, majd Ukrajna fölé helyeződik, és jelentősen gyengül. Magyarország fölött a ciklonhoz kapcsolódó markáns hidegfront vonul át, ennek hatására pénteken a hajnali órákban a Dunántúl északi felén, a délelőtti óráktól már a Dunántúl legnagyobb részén, illetve a Duna-Tisza-közén is sokfelé viharossá, 65-85 km/h fokozódik az északnyugati szél. A déli óráktól elsősorban az Észak-Dunántúlon 90-95 km/h körüli széllökésekre is kell felkészülni.

Szombaton hajnalban a Dunántúlon még 60-75 km/h közötti széllökések kísérik az északnyugati, északi szelet, majd a délelőtti átmeneti mérséklődést követően a déli, kora délutáni órákban újra 55-60 km/h-re erősödhet a szél. Az esti órákra mindenütt gyengül a légmozgás. Az esti, késő esti órákban egy melegfront érkezik északnyugat felől, hatására az ország középső részén néhány cm-es hótakaró kialakulása valószínű.

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek, együttműködve az áramszolgáltatókkal felkészültek a várható viharkárokra, a távvezetékek sérülése esetén várható esetleges áramkimaradások elhárítására. Amennyiben a várható helyzet azt indokolja a médiatörvény vonatkozó részének megfelelően a katasztrófavédelem a közszolgálati, a jelentős befolyásoló erejű és közösségi médiaszolgáltatókon keresztül értesíti a lakosságot.

A mai napon Komárom-Esztergom Megyében 76 tűzoltó teljesít szolgálatot, 12 gépjárműfecskendő és 24 különleges szer áll készenlétben. Amennyiben a bejelentések, illetve a riasztások száma jelentősen megnő, az eszközök átcsoportosítása azonnal megtörténhet. Ha a megye területén a riasztások száma indokolttá teszi, akkor további 150 tűzoltó áll szolgálatba.

Jenei Krisztiántű. hadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.