Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Május 11. 09:05, péntek | Helyi

VIII. Forgórózsa Fesztivál

VIII. Forgórózsa Fesztivál

Május 11-13. között újra vidámság és jó hangulat költözik A Vértes Agorája környékére, hiszen immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Forgórózsa Fesztivál, melynek célja nem más, mint hogy a Kárpát-medencében élő magyarság archaikus népi kultúráját bemutassa és népszerűsítse.

A programsorozat egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az adott tájegységből meghívott hagyományőrzőkkel találkozhassanak az érdeklődők, megtekinthessék műsorukat, a még élő hagyományaikat, népviseletüket, közvetlen környezetükből bemutatásra kerülő, féltve őrzött népművészetüket.

Érdemes tehát kilátogatni a hétvégén, hiszen remek táncokat, különleges zenei produkciókat és szép népviseleteket csodálhatunk majd meg. Idén is a hagyományoknak megfelelően kizárólag olyan programok szerepelnek majd, amik népi-, népművészeti vonatkozásúak, illetve a folklór, a tárgyalkotó népművészet témakörökkel kapcsolatosak. Először lesz látható az “Örökség” Régiós Gyermek Néptánc Fesztivál, ahol az ifjú táncosok egy a szakma legnevesebb képviselőiből álló zsűrinek mutathatják be a tudásukat. Érdemes lesz megtekinteni majd a hagyományőrzők fellépését is, hiszen idén a bagi, Felső-Maros menti, őrkői táncosok és zenészek kapnak lehetőséget. Rengeteg fellépő és előadó is szerepel a kínálatban, többek között a Budapest Bár és a Kaláka együttes is koncertet ad. A részletes program ezen a linken elérhető:

http://avertesagoraja.hu/program/forgorozsa-fesztival-2018/

A rendezvény ideje alatt az alábbi útlezárásra kerül sor:

május 11., péntek 6 órától május 14., hétfő 12 óráig a Szent Borbála tér OTP előtti kereszteződésétől a Szent Borbála téri üzletház parkolójának bejáratáig. Kérjük a gépjármű tulajdonosokat, hogy autójukkal a lezárások időszakáig szíveskedjen elállni a jelzett területről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.