Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2014. Október 19. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Világbank-elnök: 'Vesztésre állunk az ebola elleni csatában'

Világbank-elnök: 'Vesztésre állunk az ebola elleni csatában'

Kellő nemzetközi szolidaritás híján 'vesztésre állunk az ebolavírus elleni csatában' - vélte Jim Yong Kim, a Világbank elnöke az Gazdasági és Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) párizsi székhelyén tartott pénteki sajtótájékoztatóján. Az ENSZ eddig a nyugat-afrikai ebolajárvány okozta humanitárius károk felszámolására kért közel 1 milliárd dollár 38 százalékát kapta meg.

'Egyes országok csak a saját határaikkal törődnek (...) ami nagyon aggasztó' - mondta Jim Yong Kim. A Világbank elnöke kifogásolta a kellő nemzetközi szolidaritás hiányát, ugyanakkor méltatta az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia erőfeszítéseit.

A Világbank nemrégiben úgy ítélte meg, hogy a járvány 32 milliárd dollárjába kerülhet Afrikának. Az ENSZ eddig a nyugat-afrikai ebolajárvány okozta humanitárius károk felszámolására kért közel 1 milliárd dollár 38 százalékát kapta meg - közölte pénteken az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA).

A WHO legfrissebb adatai szerint az ebola vérzéses láz 9216 regisztrált megbetegedéséből 4555 ember halt meg hét országban: Libériában, Sierra Leonéban, Guineában, Nigériában, Szenegálban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.