Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

Ehhez gyors, sokoldalú és precíz mérési folyamatra van szükség. 2021-ben ennek jegyében a tatabányai OptiMarkt optika világszínvonalú, egyedi diagnosztikát biztosító non-contact vizsgálóeszközökkel bővítette gépállományát.

Mit nyújtanak a csúcstechnológiás berendezések?

Olyan csúcsmodern berendezéseket vásárolt a tatabányai OptiMarkt, melyek nemcsak a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva képesek vizsgálni a szaruhártyát, az ínhártyát, a kötőhártyát és a szemlencse magjáig terjedően a törőközegek aktuális állapotát, de képesek kiszűrni akár már a kezdődő szürkehályog problémákat is, és mindezeket érintkezésmentesen teszik. Az OptiMarkt legújabb, csúcstechnológiás gépei — a szemvizsgálatokon megszokott, 4-6 pontos szaruhártya reflexiós mérésekkel ellentétben — közel 100 pontos mérést biztosítanak.


Mi is az a HRK-8000A Hartmann-Shack gép, és hogyan működik?

Sok más diagnosztikai eszközzel ellentétben egyik újonnan vásárolt csúcstechnológiás eszközük, a HRK-8000A Hartmann-Shack hullámfront szenzorral rendelkezik, így 81 ponton képes elemezni a szem törőerejét. Így nemcsak az alaphibákat szűri ki, hanem a precíz és pontos analízisnek köszönhetően a magasabb rendű problémák is megállapításra kerülnek. Ennek az eszköznek hála az OptiMarkt optikában éles képet és megbízható adatokat kaphat szeme fénytörési hibájáról.

A komolyabb problémákat egy úgynevezett ’magasabb rendű aberrációs térkép’ jelzi, mely a Zernike-féle analízis alapján elemez. Ez a még pontosabb fénytörés megállapítását segíti, kiválóan alkalmas a különféle műtéti eljárások előtti és után állapotok ellenőrzésére.

A mérési rendszer képes szűk pupillás (nappali) és tág pupillás (éjszakai) korrekció mérésére is. Ez különösen nagy segítséget jelent azokban az esetekben, amikor éjszakai látásproblémák merülnek fel.

A kontaktlencse kiválasztását is megkönnyíti

Kategóriájában világújdonság az úgynevezett ’kontaktlencse illeszkedési asszisztens’ üzemmód, amely pontosan megmutatja a kontaktlencse illeszkedését. A HRK-8000A gép automatikusan, önmaga is képes lencsét kalkulálni és ajánlani.

Jelenleg aligha van most a városban olyan szemvizsgálati pont, ahol ennél precízebb, pontosabb és megbízhatóbb adatokat nyújtanának szemünk állapotáról. Az OptiMarkt optikák szakmai csapata vallja, hogy csakis személyre szabott, egyedi igények szerint megvalósuló, precíz vizsgálati eredményekkel lehetséges a tökéletes diagnózis felállítása, és Önnek legmegfelelőbb szemüveg elkészítése. Jelentkezzen be még ma!

📲 Bejelentkezés: +36 70 328 9880
📍 OptiMarkt Tatabánya, Kodály Zoltán tér 9. (gyógyszertár mellett)
🚘 Mindenki számára ingyenes parkolás biztosított közvetlenül az optika bejárata közelében.
💥Aktuális akciók: https://www.optimarkt.hu/akciok

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.