Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

Ehhez gyors, sokoldalú és precíz mérési folyamatra van szükség. 2021-ben ennek jegyében a tatabányai OptiMarkt optika világszínvonalú, egyedi diagnosztikát biztosító non-contact vizsgálóeszközökkel bővítette gépállományát.

Mit nyújtanak a csúcstechnológiás berendezések?

Olyan csúcsmodern berendezéseket vásárolt a tatabányai OptiMarkt, melyek nemcsak a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva képesek vizsgálni a szaruhártyát, az ínhártyát, a kötőhártyát és a szemlencse magjáig terjedően a törőközegek aktuális állapotát, de képesek kiszűrni akár már a kezdődő szürkehályog problémákat is, és mindezeket érintkezésmentesen teszik. Az OptiMarkt legújabb, csúcstechnológiás gépei — a szemvizsgálatokon megszokott, 4-6 pontos szaruhártya reflexiós mérésekkel ellentétben — közel 100 pontos mérést biztosítanak.


Mi is az a HRK-8000A Hartmann-Shack gép, és hogyan működik?

Sok más diagnosztikai eszközzel ellentétben egyik újonnan vásárolt csúcstechnológiás eszközük, a HRK-8000A Hartmann-Shack hullámfront szenzorral rendelkezik, így 81 ponton képes elemezni a szem törőerejét. Így nemcsak az alaphibákat szűri ki, hanem a precíz és pontos analízisnek köszönhetően a magasabb rendű problémák is megállapításra kerülnek. Ennek az eszköznek hála az OptiMarkt optikában éles képet és megbízható adatokat kaphat szeme fénytörési hibájáról.

A komolyabb problémákat egy úgynevezett ’magasabb rendű aberrációs térkép’ jelzi, mely a Zernike-féle analízis alapján elemez. Ez a még pontosabb fénytörés megállapítását segíti, kiválóan alkalmas a különféle műtéti eljárások előtti és után állapotok ellenőrzésére.

A mérési rendszer képes szűk pupillás (nappali) és tág pupillás (éjszakai) korrekció mérésére is. Ez különösen nagy segítséget jelent azokban az esetekben, amikor éjszakai látásproblémák merülnek fel.

A kontaktlencse kiválasztását is megkönnyíti

Kategóriájában világújdonság az úgynevezett ’kontaktlencse illeszkedési asszisztens’ üzemmód, amely pontosan megmutatja a kontaktlencse illeszkedését. A HRK-8000A gép automatikusan, önmaga is képes lencsét kalkulálni és ajánlani.

Jelenleg aligha van most a városban olyan szemvizsgálati pont, ahol ennél precízebb, pontosabb és megbízhatóbb adatokat nyújtanának szemünk állapotáról. Az OptiMarkt optikák szakmai csapata vallja, hogy csakis személyre szabott, egyedi igények szerint megvalósuló, precíz vizsgálati eredményekkel lehetséges a tökéletes diagnózis felállítása, és Önnek legmegfelelőbb szemüveg elkészítése. Jelentkezzen be még ma!

📲 Bejelentkezés: +36 70 328 9880
📍 OptiMarkt Tatabánya, Kodály Zoltán tér 9. (gyógyszertár mellett)
🚘 Mindenki számára ingyenes parkolás biztosított közvetlenül az optika bejárata közelében.
💥Aktuális akciók: https://www.optimarkt.hu/akciok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya