Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. December 08. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Visszatérő klasszisok a vívóbajnokságon

Visszatérő klasszisok a vívóbajnokságon

A Magyar Vívó Szövetség vasárnap és hétfőn rendezi meg a párbajtőrözők, jövő hétvégén pedig a tőrözők országos bajnokságát, és utóbbihoz kapcsolják a kardozók csapatversenyét is.

Az ob-re visszatér a pekingi olimpián női párbajtőr egyéniben bronzérmes Mincza-Nébald Ildikó, valamint a korábbi kétszeres csapatvilágbajnok Várkonyi Marina is.

Meglehetősen formabontó a vívók 2011. évi országos bajnokságának lebonyolítása: már szeptember 24-én megkezdődött, és a harmadik résszel december 18-án zárul. Évek óta megszokott, hogy az ob-t december közepén bonyolítják le, ám a kardozók egyéniben már szeptemberben megejtették a maguk bajnoki tusakodását. Ennek az volt az oka, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó cataniai vb előtt a fegyvernem szövetségi kapitánya, Kovács Tamás úgy látta jónak, ha a válogatottak részére beiktatnak még egy megméretést a felkészülésbe. A férfiaknál Szilágyi Áron, a nőknél Benkó Réka bizonyult legjobbnak a fővárosi Láng Sportcsarnokban.

Az ob második és harmadik „szakaszát” már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg. A nevezési határidő csütörtökön zárul, de az már biztosra vehető, hogy a férfi és a női párbajtőrözők egyéni számában gyűlik össze a legnépesebb mezőny. A párbajtőr- és a tőrcsapatok nevezését az egyéni napján kell leadni, így ez csak később lesz végleges. Ám az már eldőlt, hogy az MTK két női párbajtőrcsapattal is indul, és két visszavonult klasszist is csatasorba állít. Mincza-Nébald Ildikó a 2008-as pekingi olimpián a magyar vívósport egyetlen érmét szerezte – bronzot -, emellett kétszeres világ-, négyszeres Európa-bajnok, Várkonyi Marina pedig kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok.

A címvédők, egyéni, női tőr: Varga Gabriella (BHSE), férfi tőr: Bíró Péter (MTK), női párbajtőr: Szász Emese (Vasas), férfi párbajtőr: Boczkó Gábor (BHSE). Csapat, női párbajtőr: Vasas (Szász Emese, Antal Edina, Posovszky Tímea, Rudolf Szonja), férfi párbajtőr: BHSE (Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Kulcsár Krisztián), női tőr: BHSE (Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin), férfi tőr: MTK (Gátai Róbert, Mazza Lorenzo, Széki Bence, Szerémi András), női kard: BSE (Garam Nóra, Gárdos Judit, Márton Anna, Nagy Orsolya), férfi kard: Vasas (Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Szatmári András).

December 11-én, vasárnap 9 órakor kezdődik a férfi párbajtőr egyéni versenye, a női párbajtőrözők 13 órakor lépnek pástra. A döntőkre 17 és 18 órakor kerül sor.

December 12-én, hétfőn 8 órakor a férfi párbajtőrözők csapatversenyével indul a program, a nők 10 órakor kezdenek. Az első helyért 15 és 16 órakor vívnak.

December 17-én, szombaton a férfi és a női tőr egyéni kerül megrendezésre, kezdés 9, illetve 13 órakor, döntők 16 és 17 órakor.

December 18-án, vasárnap női kardban és férfi tőrben a csapatverseny 9 órakor kezdődik, az első helyért 12 és 13 órakor vívnak. Férfi kardban és női tőrben 12 órakor indul a csapatverseny, a döntőkre 15 és 16 órakor kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.