Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2012. Június 08. 12:24, péntek | PR

Víz, Zene, Klasszik

Víz, Zene, Klasszik

Június végén új komolyzenei hangversenysorozat indul útjára Tatán. A hangulatos Angolparkban esténként Szakcsi Lakatos Béla, Érdi Tamás és Józsa Péter ad koncertet.

A rendezvény színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, és általa Tata is felkerül a hazai komolyzenei kultúra térképére.
A Víz, Zene, Klasszik egy új eleme a 2012-ben már 19. alkalommal megrendezésre kerülő Víz, Zene, Virág Fesztiválnak. Utóbbi az elmúlt két évtizedben a Közép-Dunántúl legnagyobb nyári rendezvényévé, a régió meghatározó fesztiváljává nőtte ki magát, és így lehetőséget teremtett egy komolyzenei koncertsorozat elindításának.
A Víz, Zene, Klasszik azonban nemcsak egy új színnel bővíti a fesztivál kínálatát: kivételes lehetőséget teremt a magas kultúra iránt érdeklődőknek. A háromnapos rendezvény ugyanis igazán színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, akik esténként egy-egy rendkívüli tehetség, egy-egy kiemelkedő művész műsorát élvezhetik. Szakcsi Lakatos Béla világszerte ismert jazz-zenész, aki 9 évesen kezdett zongorázni. Élete során számos országban koncertezet, a jazz és az improvizáció nagymestere, idehaza Liszt- és Kossuth-díjjal ismerték el munkásságát. A látását születésekor elvesztő Érdi Tamás már 17 évesen első lett a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen. Közel 30 országban koncertezett, Prima Primissima-díjas művész. A helyi (tatabányai) születésű Józsa Péter zongoraművész, aki egyben a fesztivál művészeti igazgatója, szintén koncertezett a legtöbb európai országban. Tehetségét elismerték többek között a Salzburgi Nyári Akadémia díjával, a Bechstein- és Folkwang- díjjal. A művészek Bach, Mozart, Schumann, Chopin darabjait, illetve saját szerzeményeiket adják elő.
Nívós felvezetés a fesztiválhoz egy műemlék helyszínen
A rendezvénynek a tatai Pálma Rendezvényház ad otthont. A patinás, műemléki védettséget élvező helyszín, mely a méltán híres Angolpark közepén foglal helyet, arisztokratikus hangulata és tökéletes akusztikai tulajdonságai révén ideális helyszíne lesz a hangversenysorozatnak.
A Víz, Zene, Klasszikra a Víz, Zene, Virág Fesztivált közvetlenül megelőző napokban, június 26-28. között kerül sor. További érdekességek az előadókról, a részletes program, ill. a jegyinformációk elérhetők a http://www.vizzeneklasszik.hu
oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

2022. November 23. 14:30, szerda | PR

Igazi páros ÉNIDŐ Noszvajon

Győrfi Pálnak és Salgó Adriennek három kisgyermeke van, úgyhogy meglehetősen ritkán adatik meg nekik az intim hétvége lehetősége.

2022. November 15. 10:52, kedd | PR

K&H: a gyerekek bevásárlókosarán is jól látszik a drágulás sokkal kevesebb kakaós csigára elég a zsebpénz

A fiatalabb korosztály az elmúlt hónapokban a saját maga is megtapasztalta, hogy mit jelent az infláció