Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Augusztus 24. 14:02, szerda | Helyi

Vízosztás a hőség miatt Tatabányán

Vízosztás a hőség miatt Tatabányán

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. Tatabánya Önkormányzatával együttműködve - tekintettel a kialakult rendkívül magas hőmérséklet okozta veszélyekre, és figyelemmel az elrendelt hőségriadóra - friss karsztvizet oszt a lakosságnak.

A mai naptól (2011. 08. 24.) kezdve 10 és 15 óra között Tatabányán Dózsakertben a Sétáló utcában, valamint a Ságvári Endre utca 5. (Smaragd Gyógyszertár) előtt olthatják szomjukat az állampolgárok a városvezetéssel közös együttműködésnek köszönhetően, ugyanis Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata hőségriadó tervet készített, ami magába foglalja a lakosság részére történő mobil vízellátást - amit az ÉDV Zrt. biztosít - a nagy hőség okozta víz pótlását az emberi szervezet számára. 

Közismert tény, hogy az ivóvíz alapvető szükségletünket elégíti ki, élettani hatása meghatározó jelentőségű. A vízhiányos állapot veszélyes, fáradékonyságot, betegséget okoz, végső soron pedig a szervezet kiszáradását idézheti elő. A nagy hőségben egy jó pohár hideg víz mindennél többet ér. Orvosi vélemények szerint egy felnőtt ember napi folyadék igénye minimum két, két és fél liter, az ilyen rekkenő hőségben pedig, mint ami a napokban terheli szervezetünket akár három liter folyadékra is szükségünk lehet.

Természetesen mindenki maga döntheti el, hogy mivel oltja szomját, egy valami azonban biztos: a legjobb szomjoltó a víz, ugyanis nem tartalmaz hozzá adott cukrot, mesterséges édesítőszert, és a benne oldott ásványi anyagoktól kellemes az íze, üdítő a hatása.
A Tatabányán és környékén élő fogyasztók különösen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a XIV/A és XV/C vízaknák vizét – 2009 nyarán – ásványvízzé minősítette a Hatóság. Így fogyasztóinknak otthonaikban, munkahelyükön mindig rendelkezésre áll a kiváló minőségű karsztvíz, amely – mint már említettük – a legjobb szomjoltó a forró nyárvégi napokon.
Fogyasszák egészséggel!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.