Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. November 13. 00:00, vasárnap | Helyi

Víztakarékosságra buzdítja az óvodásokat a Henkel

Víztakarékosságra buzdítja az óvodásokat a Henkel

Víztakarékos intézménnyé válik a Henkel közreműködésével a vállalat környei üzemének közelében található Sárberki Óvoda.

A Henkel önkéntes munkatársai olyan energiatakarékos vízadagolókat szerelnek be az óvodába, amelyek segítségével jelentősen csökkenthető az óvoda vízfogyasztása és fenntartási költsége. A Henkel számára kiemelten fontos a fenntarthatóság: a vállalat minden évben mérhető fenntarthatósági vállalásokat tesz. 2015-ben a vízhasználat globálisan 15 százalékkal, míg a szennyvíz volumene 21 százalékkal csökkent 2011-hez képest.

Az ÖkoEnergia Program környezetvédelmi tanúsítványát kapja meg a tatabányai Sárberki Óvoda a Henkel Magyarország környei ragasztógyárának közreműködésével. Az óvodában ezentúl olyan átfolyás-szabályzókkal ellátott vízcsapokat használhatnak a gyerekek, amelyek segítségével jelentősen, akár 30 százalékkal csökkenhet az óvoda vízhasználata, így az intézmény fenntartási költsége is kevesebb lehet.

A kezdeményezés keretében a Henkel környei gyár önkéntes munkatársai szerelik be a víztakarékos adagolókat az óvodába. Az új szabályzókkal vízfogyasztást és a vízmelegítéshez szükséges energiafelhasználást, ezáltal a szennyvíz- és a CO2 kibocsátást és az ezzel okozott környezeti terhelést, továbbá az épület fenntartási költségeit is csökkentheti az intézmény.

Fenntarthatóság és önkénteskedés
A Henkel számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, amely a vállalat öt értéke közé is bekerült. A Henkel minden évben fenntarthatósági jelentést ad ki és komoly, mérhető vállalásokat tesz.

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos feladatok egyértelműen meghatározzák a vállalat működését, ezért ebből a szempontból a Henkel az értéklánc minden szakaszára figyel. Csoportosítva a felmerülő problémákat, a vállalat öt átfogó fókuszterületet határozott meg: energia és éghajlat, víz és szennyvíz, nyersanyagok és hulladék, biztonság és egészség, valamint gazdasági, társadalmi fejlődés. Az üzleti tevékenységgel és termékekkel arra törekszik, hogy ezeken a területen haladást érjen el. 2015-ben például a vízhasználat 2011-hez képest globálisan 15 százalékkal, míg a szennyvíz volumene 21 százalékkal csökkent.

A Henkel 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiájának lényege, hogy kisebb ráfordítással nagyobb eredményt érjen el a vállalat, és hatékonyságát 2030-ra megháromszorozza. A vállalat új, ambiciózus célokat tűzött ki 2020-ra, amelyek értelmében azon dolgozik, hogy 2020-ig szén-dioxid-kibocsátást a termelőhelyeken, a vízfelhasználást és a hulladék mennyiségét tonnánként 30 százalékkal csökkentse a 2010-es értékhez képest.

A Henkel fenntarthatósági stratégiájának a munkavállalók önkéntes szerepvállalása is lényeges eleme. A vállalat aktívan részt vesz azoknak a településeknek az életében, ahol működik, illetve önkéntes munkatársaival együtt fenntartható társadalmi projektekben például a környezetvédelem területén is kiveszi a részét.

A vállalat túlmutatva a beszállítókkal, vásárlókkal való párbeszéden arra ösztönöz, hogy mindenki járuljon hozzá a fenntarthatósághoz. A Fenntarthatósági Nagykövet program keretében például a munkatársak egy fenntarthatósági képzés elvégzése után válnak nagykövetekké és általános iskolás diákoknak tartanak játékos tanórákat a környezettudatos életről. A kezdeményezés különlegessége, hogy a fenntarthatóság komplex témakörét a gyerekek nyelvén dolgozza fel, a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. A magyar leányvállalat önkéntes munkatársai eddig több mint 3000 gyermek figyelmét hívták fel a zöld gondolkodás fontosságára. A programot 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programjának” választotta, míg 2015-ben Junior kategóriában Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta a CSR Hungary.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.