Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2012. Február 01. 10:23, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zavar lehet a balesetiadó-behajtással

Zavar lehet a balesetiadó-behajtással

Noha tavaly év végén a parlament megszavazta a baleseti adó bevezetését, a behajtás pontos módjáról akkor még nem rendelkeztek.

Pedig ez korántsem elhanyagolható részlet. Annyi biztos, hogy a biztosítóknak kell leróniuk ezt a kötelezettséget az állam felé minden kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötött ügyfelük után, de ennek lebonyolítása tartogathat meglepetéseket a gyakorlatban” – ezt mondta a Magyar Hírlapnak Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.

A társaság szerint a legnagyobb veszély az, hogy az ügyfelek figyelmét mindez elkerüli, miután ugyanahhoz a kocsihoz több sárga csekk is érkezhet, és sokan nincsenek tisztában vele, hogy min¬det be kell fizetniük. „Vannak biztosítók, amelyeknél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudják egy csekken kezelni a biztosítást és a baleseti adót, így külön-külön adnak ki majd erről csekket negyedévente. Az évközi évfordulósok pedig időszaktól eltérően kaphatnak egy nem várt számlát a 2012-re eső törtidőszak utáni adóról. Ez a veszély fenyegeti leginkább az embereket, hiszen a magyarok jelentős része még mindig sárga csekken fizet, s nem használ netbankot, mobilbankot vagy automatizált megbízásokat. Mindazonáltal az sincs teljesen biztonságban, aki ez utóbbi szolgáltatásokat veszi igénybe a fizetéshez.

Azt is érheti kellemetlen meglepetés, aki nem csekken fizet, hanem csoportos beszedési megbízást tart nyilván bankjánál. „Ha a banknál limitálták, hogy az eddigi negyedéves díj mértékéig történhet csak lehívás, akkor a baleseti adóval megnövelt terhelést a pénzintézet nem fogja engedélyezni. Ez esetben az autó fedezetlenné válhat, amit bizonyára kevesen vesznek észre maguktól a havi bankszámlaegyenlegük részletes böngészésekor” – vélekedett Vass Gábor. Így akár hónapok is eltelhetnek, mire kiderül a hátralék, de előfordulhat, hogy mindezzel egy baleset során kell az autósnak szembesülnie.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: balesetiadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest