Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 18. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Üzembe állt az MVM első villanyautója

Üzembe állt az MVM első villanyautója

Átvette első villanyautóját az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Az integrált nemzeti energetikai társaságcsoport egy Citroën C-Zero típusú, teljesen elektromos meghajtású személygépjárművet állított üzembe, ezzel is hozzájárulva a szén-dioxid-kibocsátás nélküli közlekedéshez. A társaság energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. a közelmúltban vezette be garantáltan megújuló forrásokból származó Zöldáram termékét. Az energetikai társaságcsoport a környezettudatosság jegyében, a Zöldárammal hajtott villanyautók elterjedésében bízik.

„Magyarország egyik legnagyobb társaságcsoportjaként, a hazai villamosenergia-termelés közel felét adó piaci szereplőként az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jó példával kell elöl járjon a környezettudatos, fenntartható működésben,” mondta Kóbor György, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. „Több technológiát is megvizsgáltunk, a kisebb lökettérfogatú benzin- és dízelmotoroktól, a hibrideken át, az emisszió-mentes, teljesen elektromos hajtásig. Végül ez utóbbit választottuk pilot projektünkhöz. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy – például a 20 000 kilométeres szervizidőszakkal – jelentős megtakarításra számítunk az üzemeltetési költségekben is, így még hatékonyabban, eredményesebben működtethetjük az integrált nemzeti energetikai társaságcsoportot.”

Az MVM Csoport eddig is sokat tett a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért: tagvállalata, az MVM Paksi Atomerőmű ZRt. üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül látja el Magyarországot villamos energiával, a hazai termelés több mint 40 százalékát adják a paksi blokkok. Az MVM szakemberei kiszámították a társaságcsoport ökológiai lábnyomát, ez alapján határozták meg a stratégiai fejlesztési irányokat. Az MVM Csoport középtávú célja, hogy tovább csökkentse szén-dioxid-kibocsátását. Ennek egyik hangsúlyos eleme és lehetősége a környezetbarát gépjárművek üzembe állítása.

Az MVM Partner ZRt. néhány hónapja mutatta be Zöldáram termékét, amely garantáltan megújuló forrásokból származó villamos energiát kínál a KKV- és nagyvállalati szektornak. „Ahogy a fenntarthatóság, a környezettudatos működés az MVM Csoport számára is egyre fontosabbá válik, úgy vevői ez irányú igényét is szeretné minél szélesebb spektrumú portfóliójával kielégíteni”, mondta Bally Attila, az MVM Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.