Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Augusztus 01. 08:22, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Zenei napok Nyírbátorban

Zenei napok Nyírbátorban

A Benkó Dixieland Band, az Erkel Ferenc Rézfúvós Kvintett, az idén 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kodály Filharmonikusok és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar is fellép a 47. Nyírbátori Zenei Napok keretében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban csaknem két héten át tartanak a zenei programok. Nyitányként vasárnap a Benkó Dixieland Band koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a kulturális központban. Augusztus 9-én este hét órától az Erkel Ferenc Rézfúvós Kvintett A barokk zene varázsa című koncertjét rendezik meg a máriapócsi görög katolikus kegytemplomban, majd 10-én a Kalandozás a reneszánsztól a könnyűzenéig címmel exkluzív vacsorával egybekötött koncertet ad a rézfúvós kvintett a Báthori Várkastélyban.
Augusztus 11-én az idén 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar ad jubileumi koncertet a református templomban. Augusztus 17-én rendezik meg a V. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozót, ahová a helyi koncert-fúvószenekar és mazsorettegyesület mellett Demecserből, Mezőkövesdről, Hajdúböszörményből és Romániából egyaránt érkeznek zenekarok.
Augusztus 18-án a debreceni Kodály Filharmonikusok lépnek fel a nyírbátori református templomban, az eseménysorozat zárásaként 20-án pedig a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar ad koncertet a fatornyáról híres imaházban.
A rendezvény ideje alatt a Nyírbátor anno című kiállítás tekinthető meg a Báthori István Múzeumban, a vasárnap nyíló tárlat Nyírbátor másodszori várossá válásának negyvenedik évfordulója alkalmából hívja időutazásra a látogatókat. A múzeum képzőművészeti és fotógyűjteményében őrzött műalkotásokon, régi felvételeken keresztül mutatja be a település történetét, műemlékeit, régi épületeit, utcáit. A kiállítás szeptember 30-ig látható.

Címkék: fesztivál, kultúra, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.