Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 05. 08:57, péntek | Helyi sport

Budapesten rendeztek utánpótlás súlyemelés országos diákolimpiai döntőt

 Budapesten  rendeztek utánpótlás súlyemelés országos diákolimpiai döntőt

Az Oroszlány Városi Súlyemelő Egyesület 14 fiatallal képviseltette magát a megmérettetésen

Az elmúlt hétvégén, Budapesten a Testvériség S.E. sportcsarnokában rendezték meg az év egyik legfontosabb hazai utánpótlás súlyemelő versenyét, az országos diákolimpiai döntőt. Az Oroszlány Városi Súlyemelő Egyesület 14 fiatallal képviseltette magát a megmérettetésen, és az utóbbi évek hagyományait nem megszakítva ismét nagyszerű eredményekkel zárták a versenyt. A végelszámolásnál 5 arany, 5 ezüst, és 2 bronz, egy ötödik, és egy hatodik helyezés lett az oroszlányi egyesület mérlege. A Szilágyi testvérek a tavalyi országos bajnokság után újra három bajnoki aranynak örülhettek. Kinga, és Fruzsina magabiztos győzelme mellett, Szilveszter egy mandulagyulladásból éppen kigyógyulva kiélezett csatában szerezte meg az első helyet. Hármukon kívül Csorba István, és Kerekes Balázs állhattak még fel a dobogó legfelső fokára.
Az idei év elejétől az egyesület szakmai stábja is jelentősen erősödött. Az elmúlt két év legjobb edzőjének választott Likerecz Attila munkáját a korábban amerikai szövetségi kapitányként is tevékenykedő Huszka Mihály segíti. A 80 éves legendás szakember tapasztalatára, és tudására nagy szükség van, mert az oroszlányi súlyemelő termet egyre több fiatal látogatja napi rendszerességgel, és a jelenlegi létszám már megköveteli a két edző folyamatos munkáját. A diákolimpián elindult 14 versenyzőből elért 12 dobogós helyezés, és 8 egyéni csúcs jelzi, hogy a fiatalabb és az idősebb generációt képviselő két edző közös munkája remekül működik, és az év elejétől bevezetett újításokat érdemes a továbbiakban is alkalmazni. A diákolimpia lezárásaként díjazták a legjobbakat, ahol a válogatott kerettag Szilágyi Kinga a verseny abszolút legjobb női versenyzőjének járó kupát vehette át.

Eredmények:

Első helyezettek:
Szilágyi Fruzsina
Szilágyi Kinga
Szilágyi Szilveszter
Csorba István
Kerekes Balázs

Második helyezettek:
Földesi Lajos
Járóka Gábor
Kerekes Patrik
Konkola Márk
Tarsoly Dániel

Harmadik Helyezettek:
Hideg Diána
Miklós Márton

Ötödik Helyezett:
Ifj. Balázsfi Zoltán

Hatodik helyezett:
Makrai Richárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.