Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Június 17. 08:54, kedd | Helyi sport

2014. évi Ökölvívó Bornemissza emlékverseny

2014. évi Ökölvívó Bornemissza emlékverseny

A közelmúltban, Egerben került megrendezésre a 64. Bornemissza nemzetközi emlékversenyen, ahol közel 250 induló mérlegelt.

A megmérettetés egyben válogató is volt a közelgő Európa bajnokságra. A nagy létszámú mezőnyben 3 fő képviselte a Tatabányai Sport Club színeit.
A mezőnyből kiemelkedett Tar Sándor Földi Imre Ösztöndíjas versenyző - edzője Rózsa András és Berki Károly – aki a 3 napos versenyen mérkőzéseit győzelemmel fejezte be. Első nap ellenfelét villám győzelemmel néhány másodperc alatt TKO-val győzte le. Második nap egy rutinos versenyző Horváth Patrik a Madárfészek Akadémiából várta a szorítóban, aki nem bírta az idegi terhelést, így a második menet után Sándor kezét emelte a mérkőzésvezető a magasba. A döntőben a súlycsoportjában a tavalyi évi bajnokkal csapott össze és nagy csatában pontosabb ütéseinek köszönhetően győzedelmeskedett, így eredményhirdetéskor a bajnoknak járó aranyérmet és díjat vehette át. Ezzel a győzelmével megőrizte 2 éve tartó veretlenségét az országos mezőnyben.
Ifjúsági 49 kg-os súlycsoportban Szabó Bence sajnos a selejtezőben szoros mérkőzésen 2:1 arányú vereséget szenvedett, így nem lett érmes. Junior 66 kg-os súlycsoportban Vörös Márton 2 nyertes mérkőzés után a döntőben 2:1 arányban alul maradt az MTK színeiben induló ellenfelével szemben így 2. helyezést ért el. Felkészítő edzőjük Kalló László.
A versenyen vezető és pontozó bíróként két tatabányai nemzetközi AIBA bíró is részt vett Babai Sándor és Csokor Zoltán személyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt