Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Április 06. 17:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A katásokat is nagyban érintik az adóügyi könnyítések

A katásokat is nagyban érintik az adóügyi könnyítések

A kormány adóügyi könnyítései nagyban érintik a veszélyeztetett gazdasági ágazatokhoz tartozó katás vállalkozásokat - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfőn az M1-en.

Kis Péter András emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzet miatt kiadott kormányrendeletben listázott tevékenységeket végzőket márciustól június 30-ig felmentik a tételes adó fizetése alól.

Elmondta: a március előtti katás tartozásokat sem kell egy összegben kifizetni, hanem a veszélyhelyzet lejárta után a tartozást tíz egyenlő részre osztva, tíz hónap alatt törleszthetik az adósok.

A szóvivő kitért arra is, hogy a www.nav.gov.hu oldalon a rendkívüli helyzetre való tekintettel új rovatot indítottak, amely minden fontos információt tartalmaz a veszélyhelyzettel kapcsolatos adóügyi kérdésekről.

Címkék: adó, kata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár