Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 20. 09:31, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

A legjobb tízben a birkózók

A legjobb tízben a birkózók

Évértékelő összejövetelt tartott a Tatabányai Sport Club nagy hagyományokkal rendelkező birkózó szakosztálya.

Katona Géza vezetőedző köszöntötte Tatabánya polgármesterét, Schmidt Csabát, a két alpolgármestert, dr. Kancz Csabát valamint Bereznai Csabát, Bencsik János országgyűlési képviselőt, a TSC elnökét, Sámuel Botondot, a szponzorok, támogatók képviselőit és természetesen a versenyzőket, továbbá a szülőket.Sámuel Botond elnök elmondta, ismételten a legjobb tíz klub között végeztünk a pontversenyben, és ez a tehetséges versenyzőink szorgalmának illetve felkészítőiknek köszönhető. Idén financiális szempontból is gyarapodhat a szakosztály, mert az új állami sportfinanszírozási rendszer kiemelt támogatásban részesíti a birkózást. Bencsik János kiemelte, a szükséges infrastrukturális feltételek megteremtésével, a birkózó csarnok megépítésével megszaporodtak az igazolt versenyzők, de küzdőszellem, szorgalom nélkül, becsületes helytállás és munka híján azonban nem jönnek az eredmények. Schmidt Csaba úgy fogalmazott, egy közösség erejét az mutatja, hogy ha meg tudják becsülni azokat az embereket, akik igenis érdemben hozzá tudnak tenni és segíteni a társaságnak. A város továbbra is elkötelezetten támogatja a birkózást, mert a szakosztályban valódi értékteremtés folyik. Katona Géza vezetőedző ismertette, hogy 2012-ben a 11. helyen végeztek, tavaly viszont egy pozíciót léptek előre a rangsorban a 130 klub között.Ez elit helyezésnek tekinthető, hiszen nagyságrendekkel nagyobb büdzséből gazdálkodó egyesületeket előztek meg, ráadásul Tatabányán nagyrészt az utánpótláskorúak hozták az eredményeket. – Az utánpótlás lány együttesünk megnyerte a csapatbajnokságot, a felnőtt csapatbajnokság küzdelmeibe három esztendő után tértünk vissza, itt a negyedikek lettünk. Több fiatal birkózónk is kijutott világversenyekre, Árvai Márk a kontinensviadalon 18. lett, a vb-n a tizenhetedik helyen zárt, és ezt első éves kadetként érte el. Réczi Bianka kadet Európa-bajnoki tizenkettedik lett. Turák Pál Szarajevóban szabadfogásban vb ezüstérmet szerzett. Versenyzőink kilenc magyar bajnoki címet zsebeltek be, és számos alkalommal állhattak a dobogóra. Ott voltunk az év legfontosabb megmérettetésein, a diákolimpiákon, meghívásos viadalokon, nemzetközi seregszemléken – mondta a vezetőedző. A találkozón jelen volt a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedűs Csaba és Lázár János, a sportágfejlesztési koncepció vezetője is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek