Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Április 24. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Világ legmagasabb LEGO tornya épül Budapesten

A Világ legmagasabb LEGO tornya épül Budapesten

A LEGO Store Budapest szervezésében Toronyépítés Világrekord kísérletet zajlik majd Budapesten, amelynek keretében a szervezők és a támogatók egy öt napos, ingyenes programsorozattal várják május 21-25 között az érdeklődőket.

Ebben az évben Magyarországon, a budapesti Szent István Bazilika előtti téren kerül megrendezésre a 46. LEGO Toronyépítés, amelyet előző évben az Egyesült Államokban 34,43 méter magasra sikerült építenie egy iskola tanulóinak. Idén ezt a rekordot kell túlszárnyalnia a magyar gyermekeknek, akiket két hivatalos dán LEGO építőmester segít majd a munkálatokban.

A torony elemeit általános iskolás gyermekek és a Bazilikához érkező látogatók építik meg az öt nap alatt, amelyeket később egymásra illesztenek, végül így áll majd fel a világ legmagasabb LEGO tornya, melynek építésében tehát bárki részt vehet.

A május 21-én kezdődő Guinness rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak a Bazilikához látogatók, mint például LEGO mester építőakadémia, videojátékok kipróbálása és családi mozaiképítés, továbbá autóépítő verseny és mozaiképítés, ninjaképző akadémia, de szabadon játszhatnak a gyerekek a játékasztalokon is, a legkisebbeket pedig építőmedence várja majd. A hétvégi programokat koncertek színesítik majd.

A torony várhatóan vasárnap délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezt követően egész nap bárki megcsodálhatja, vagy akár fotózkodhat is az elkészült rekordméretű építménnyel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.