Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2015. Szeptember 20. 00:00, vasárnap | Helyi sport

Atlétika: Felnőtt és serdülő országos csapatbajnokság Székesfehérvár, 2015.09.12.-13.

Atlétika: Felnőtt és serdülő országos csapatbajnokság Székesfehérvár, 2015.09.12.-13.

A hétvégén a székesfehérvári ARAK Utánpótlás Akadémia atlétikai centruma adott otthont a felnőtt és serdülőkorú atléták országos csapatbajnokságának.

A felnőtt csapatbajnokságon egy új rendszerű program keretén belül a régiók atlétikai szakosztályai együtt versenyezve indulhatnak az országos döntőben. Az országos döntő előtt tavasszal rendezik meg a Nyugat és Kelet-Magyarországi döntőket. A TSC-Geotech Atlétikai szakosztálya az ARAK és a Győri Atlétikai Club csapataival összefogva vett részt ezen a megmérettetésen. A három egyesület legjobbjai szoros versenyben a 6.helyezést szerezték meg.
A tatabányai atléták közül sajnos többen (Luterán Petra is) sérülései miatt nem tudtak elindulni ezen a komoly megmérettetésen, ennek ellenére szakosztályunk sportolói erősségei voltak a PANNON TRIO csapatának.
Természetesen gyaloglóink és középtávfutóink hozták az év során az elvárható pontszerző helyeket, de kiemelkedett közöttük Hoffer Krisztina, aki viszont sérülten is vállalta a versenyzést és minimális különbséggel szorult a második helyre.
Az év utolsó felnőtt versenye után az atléták elkezdik a felkészülést a következő idényre, amely bővelkedik világversenyekben.
Serdülő csapatbajnokság
A legidősebb korosztállyal egy időben rendezték meg a serdülők hasonló országos csapatbajnokságát, ahol csapataink (fiú-leány) kiváló formát mutatva az előző év eredményeit magasan túlszárnyalva az összesített csapatverseny 3.helyezését szerezték meg.
A versenyen nagyon szoros küzdelem folyt és a végelszámolásnál az ARAK Utánpótlás Akadémia csupán két ponttal előzte meg atlétáinkat, míg a győzelmet az IKARUS BSE. Atlétikai szakosztálya szerezte meg.
A megosztott nemek versenyében a leány csapat az 5., míg a fiú csapat a 3. helyezést szerezte meg.
Ez a verseny egyben a szeptember végén megrendezésre kerülő serdülő válogatott viadalnak az egyik válogató verseny is volt.
Az előzetes válogatási elveknek több atlétánk is megfelelt és már a válogatott keret tagjai is lettek:
Schmölcz Mirtill – gerelyhajítás
Sárossi Bálin – gyaloglás
Salamon András – távolugrás
Misák Dominika – gerelyhajítás
A versenyzők várhatják a válogatott értesítőjét.
A serdülőkorú versenyzőinknek még szeptember 19-20-án az országos összetett bajnokság nagy kihívást jelent, ahol csapataink és egyéni versenyzőink is komoly eredmények elérésére számíthatnak. Ez a verseny lesz még az utolsó lehetőség a biztos forma bizonyítására, a válogatottságért folyó harcra.

Felkészítő edzők:
Kovács Eszter, Henyecz László, Hoffer József, Farkas Zoltán, Reichnach Ferenc, Schaffer Tamás, Salamon Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.