Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 07. 14:29, kedd | PR

Autós vakáció? A reptéri parkolás kedvezőbb opció

Autós vakáció? A reptéri parkolás kedvezőbb opció

Nyaralásunkat tervezve az első és talán legkardinálisabb kérdés, hogy milyen közlekedési módot válasszunk. Ha a célpontunk Európa, sokakban felmerül, hogy autóval tegyék meg a kisebb-nagyobb távot. Érdemes-e azonban kocsiba ülnünk, mik

Levegőben, vagy négy keréken?

Az, hogy melyik utazási formát részesítjük előnyben, nyilvánvalóan több szemponton is múlik. Lehet szó anyagi megfontolásról, saját véleményünkről és prioritásainról, de akár arról is, hogy épp sikerült kifognunk egy kedvező ajánlatot, mely megszabja a transzfer jellegét.

A legkényelmesebb megoldás alapvetően a repülővel való közlekedés. Európán belül időben is gyerekjáték, de a világon szinte bárhová eljuthatunk maximum egy napon belül. Sokan ódzkodnak a megoldástól, a különböző logisztikai “problémák” okán, mint amilyen például a reptérre való kijutás és az onnan való hazajutás, esetleg a célországban a szállásunkig tartó út. Manapság azonban ezek nem lehetnek döntő faktorok.

A repterekre és repterekről jellemzően remek, egyszerűen és olcsón elérhető tömegközlekedési opciók állnak a rendelkezésünkre. Leszállás után csak fel kell kapnunk a csomagunkat, majd kiválasztani egy nekünk tetsző opciót. Nyilván ez cipekedés szempontjából jár némi extra befektetendő energiával, de ár/érték arányban az egyik legkedvezőbb megoldás.

A másik - főleg ha Európán belül mozgolódunk - népszerű opció az, ha valaki saját autójával vág neki az utazásnak. Csomagok és család bepakolva, majd indulhat is a kaland. Mindenképpen érdemes azonban mérlegelni, hiszen a járulékos nehézségek mellett anyagilag sem biztos, hogy jobban megéri. Az üzemanyag és útdíjak nagyban megnövelhetik a büdzsét, arról nem is beszélve, hogy időben és energiában is jóval többet emészt fel, mint egy repülőút. Gazdaságosabb opció lehet egy kedvező árú repülőjegy, autónk pedig a nyaralás ideje alatt élvezheti a reptéri parkolás szolgáltatását.

Parkoljunk, startoljunk és landoljunk

Sokak fejében élhet az a képzet, hogy a reptéri parkolás a lehúzásról, az abnormálisan magas árakról szól. A szolgáltatás azonban mára nagyban kinőtte magát és számos csomaggal állnak az utazók rendelkezésére. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is kiváló lehetőségeket kínál azok számára, akik úgy döntenek, hogy autójukat a nyaralás idejére a terminál közelében hagyják.

A reptér honlapján könnyedén tájékozódhatunk a “kínálatról”. A drágább, rövidebb időszakokra ajánlott - ám közvetlen a terminálnál található - prémium parkolástól, egészen az 1-2 hetes nyaralásokra kitalált Holiday parkolóig az összes opció biztonságos, kényelmes és kedvező árú megoldást nyújt.

Ha a repülőgéppel való utazáshoz tartozó összes költséget és a parkolás várható díját összeadjuk, vélhetően még akkor is jóval gazdaságosabb nyaralási büdzsével számolhatunk mint egy autós kirándulás esetén. A számos lehetséges közúti problémát már nem is említve. Ne habozzunk tehát, parkoljuk le autónkat, foglaljuk el helyünket a repülőgépen és irány a szabadság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat