Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 21. 10:23, kedd | Helyi sport

Az Olimpia után is van kiknek szurkolnunk

Az Olimpia után is van kiknek szurkolnunk

A Nyári Olimpiai Játékok végeztével újabb rangos sportesemények kezdődtek, és kezdődnek, melyeken megyénk versenyzői is érdekeltek.

Már zajlanak a 7. Európai Transzplantáltak és Dializáltak Sport Játékai Zágrábban, ahol éremesélyekkel szállt volna vízbe a Komárom-Esztergom megyei Papp Károly és Kovács Anna, azonban a sors fintora, hogy a 2010-es Dublini Európa Játékok arany, ezüst és bronzérmes versenyzője, a 2011-es Göteborgi Világjátékok ezüst és bronz érmesei a sporttörvény változásai miatt nem indulhattak… Sőt, egyetlen magyar transzplantált sportoló sem utazhatott Zágrábba, mert nem jutott rá pénz… – tudtuk meg Papp Károlytól.

„Helyette” a két versenyző a hétvégén Baján vett részt a jövő évi Dél-Afrikai Világjátékok kvalifikációs versenyén, s a tatabányai Papp Károly gyors- és mellúszásban sikerrel vette az első akadályt. Már „csak” két válogató versenyen kell elérnie a szintidőt, hogy 2013-ban rajtkőre állhasson a világjátékokon.
S ne feledkezzünk meg a szintén tatabányai Zámbó Diánáról sem, aki pályafutása hatodik paralimpiáján vesz részt augusztus 29-étől Londonban, ahol az 50m pillangó, illetve 200m vegyes számokban küzd a dobogós helyezésért.
Diána az ötkarikás játékok előtti utolsó versenyén Berlinben 50m háton az első, 200m vegyesen a második, 50m mellen a harmadik, 50m gyorson pedig a hetedik helyet szerezte meg, s természetesen Londonból is éremmel szeretne hazatérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.