Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 03. 08:51, hétfő | Helyi sport

Az Unitraffic nyert, de a babák az igazi nyertesek

Az Unitraffic nyert, de a babák az igazi nyertesek

565.000 Forint gyűlt össze az I. Reckitt Benckiser jótékonysági labdarúgó tornán, június első napján.

A Jubilum Parkban 12 csapat játszotta sorra a mérkőzéseket, reggeltől késő délutánig. Nevezési díj nem volt, mindenki maga dönthette el, hogy „mennyit ér ez a nap.”

A borongós, hűvös idő ellenére is jókedvűen kezdtek a csapatok. Tudták, hogy minden góllal, labdaérintéssel a Szent Borbála Kórház koraszülött részlegének segítenek.
A csoportmérkőzések eredményei:
Reckitt Benckiser Tatabánya – Extázis 2 – 1,
Tatabánya Város Önkormányzata – Dinox – H 4 – 1,
Benckiser Budapest – AGC 1 – 2,
Benckiser Tatabánya – Dinox – H 1 – 0,
Tatabánya Város Önkormányzata – Extázis 1 – 4,
Benckiser Budapest – Vértes Volán 1 – 0,
Benckiser Tatabánya – Tatabánya Város Önkormányzata 1 – 1,
Extázis – Dinox – H 5 – 2,
Benckiser Budapest – Szent Borbála Kórház 1 – 3,
AGC Üvegtigris – Unitraffic Kft. 0 – 2,
MH 25. Klapka György Lövészdandár – Grundfos 2 – 2,
Szent Borbála Kórház – Vértes Volán 2 – 1,
AGC Üvegtigris – Grundfos 2 –2,
Unitraffic Kft. - MH 25. Klapka György Lövészdandár 2 – 6,
AGC – Szent Borbála Kórház 0 – 0,
AGC Üvegtigris - MH 25. Klapka György Lövészdandár 0 – 4,
Unitraffic Kft. – Grundfos 2 – 2 és
AGC – Vértes Volán 4 – 0.

Az elődöntők:
Benckiser Tatabánya – Szent Borbála Kórház 0 – 1,
Extázis - MH 25. Klapka György Lövészdandár 3 – 3 (4 – 3),
AGC – Unitraffic Kft. 0 – 4.

A torna végeredményéről három mérkőzésen döntöttek.
Ezek eredményei:

Szent Borbála Kórház – Extázis 1 – 1,
Extázis – Unitraffic Kft. 2 – 3 és
Unitraffic Kft. – Szent Borbála Kórház 1 – 1.

A nap során a Reckitt Benckiser büféjének felajánlásából reggelire frissen sütött pogácsát ehettek a résztvevők. Ebédre a MH 25. Klapka György Lövészdandár jóvoltából babgulyást fogyaszthattak a játékosok és hozzátartozóik is. Az időjárás az ebéd utáni rövid pihenőt is biztosította, hiszen pár percre „leszakadt az ég”. A torna végén pedig a Cassandra Söröző vendégelte meg a játékosokat.

- Csodálatos, fantasztikus érzés, nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek. Sorra kapjuk a felajánlásokat, de ez a rendezvény kisemelkedőnek számít. – mondta dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház megbízott főigazgatója. – Azt gondolom, nagyon fontos, hogy olyan kórházzá tudjuk fejleszteni a Szent Borbála Kórházat, melyet Tatabánya Város és a környező települések lakossága megérdemel. Ezt a több, mint fél milliót forintot műszerbeszerzésre fordítjuk, mert abból soha nincs elég. A gyógyításban olyan műszerek vannak, amik nagyon drágák, illetve az alkatrészeik, és azon tartozékaik, melyeket gyakran kell cserélni, azok is drágák. Ilyen módon a műszerpark fejlesztése állandó kihívás egy kórház számára. Több száz millióról, de akár milliárdokról van szó. A PIC fejlesztésére folyamatban van egy 150 millió forintos pályázatunk is, ami most már a közbeszerzés végén tart és úgy néz ki, nemsokára indulhat a műszerbeszerzés. De, a 150 millió mellett még rengeteg pénzre van szükségünk ahhoz, hogy a nagyon kicsi súllyal vagy betegen született csecsemőknek az esélyeit javítsuk és hozzásegíthessük őket ahhoz, hogy egészséges gyerekek, felnőttek válhassanak belőlük.
A torna győztese az Unitraffic Kft. lett, megelőzve a Szent Borbála Kórházat és az Extázis csapatát. A gólkirály Soós Péter lett, hét góllal az Extázis csapatából. A legjobb játékos címet Bíró Zoltán szerezte meg, az Unitraffic együtteséből. A legjobb kapus is a kupagyőztes Unitraffic csapatából került ki, Turcsányi Tibor személyében. A torna hagyományteremtő szándékkal jött létre. Iványi Csaba, főszervező régóta álmodozott egy ilyen jótékonysági tornáról, hiszen néhány esztendővel ezelőtt kislányát is hetekig ápolták a Szent Bobrála Kórház, csecsemő osztályának PIC részlegén.
- Nagyon elégedett vagyok ezzel a nappal. A csapatommal, a tatabányai Reckitt Benckiserrel sajnos annyira nem. Tőlük nem erre számítottam. Játékosként nagyon sok ilyen tornán vettem részt korábban, de ez volt az első, amit én szerveztem. Kislányom születésekor a feleségem HELLP szindrómával került be a kórházba, életmentő beavatkozása volt szükség, hogy mindkettejüket megmentsék. Ahogy látom, talán több támogató is lenne, csak valakinek el kellett kezdeni. Később nem csak a kórházat szeretnénk támogatni, hanem másokat is, akiknek szüksége van rá. Úgy tervezem, a következő alkalommal összeülünk majd a csapatokkal és együtt kitaláljuk, hogy kinek segítünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt