Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 15. 11:25, kedd | Helyi sport

Bajnokok az oroszlányi Minik!

Bajnokok az oroszlányi Minik!

Az Oroszlányi Sport Egylet legkisebb, mini kosarasai a hétvégén megszerezték a kuparendszerben zajló Pest Megyei Bajnokság négyes döntőjében a legjobbaknak járó bajnoki címet.

Ezt a sikert hazai környezetben érték el, majdnem másfélszáz szurkoló, no meg a szülők, sportvezetők örömére.
A 2001-2002-es születésű gyerkőcök Pest Megyei Bajnokságába 17 csapat nevezett, így két csoportban vívták a küzdelmeket a fiúk és lányok. A bajnokság során az „A” csoportban az Elite-Basket egyesületének 6 mini csapata játszott, a többi 11 együttes a „B” csoportban mérte össze erejét, míg végül az „A”-ból a Bicske, a „B”-ből a Budaörsi DSE, a Vagány Nyulak és az OSE vívta ki a jogot, hogy megküzdjön a dobogós helyezésekért, érmekért.
A Bicske elleni elődöntőt szombaton rendkívül magabiztosan, 94-14 arányban hozták az apró oroszlánok, míg a másik mérkőzés után a Vagány Nyulak hagyhatták el győztesen a pályát.
Az oroszlányi csapat az első mérkőzésen végig egészpályás letámadást alkalmazva kezében tartotta a mérkőzést. Nem volt olyan negyed, amelyben 3 pontnál többet kaptak volna, sőt, a második negyedben egyetlen alkalommal sem rezgett meg a kosaruk hálója. A rendkívül sportszerű és szimpatikus bicskeiek tehát a vereség után készülhettek a bronzmérkőzésre.
A másik elődöntő során a budaörsiek csak megszorongatni tudták a „rágcsálók” csapatát, így a döntőbe az OSE és a Vagány Nyulak együttese verekedte be magát.
A „bronzmérkőzésen” a Budaörsi DSE szerezte meg a harmadik helyezést, míg a „fináléban” egy fergeteges, 25-6 arányú első negyednek és a félidőben esedékes büntetődobásoknak (11-1 az OSE javára) köszönhetően 77-53-as hazai vezetésnél jelezte a bíró sípja, hogy megszületett a találkozó, s egyben a bajnokság végeredménye: az oroszlányi minik foglalhatják el a dobogó legmagasabb fokát.
A döntő alatt a szurkolótábor fantasztikus hangulatot produkált a Krajnyik „Akác” András sportcsarnokban, így a gyerkőcök megízlelhették milyen, amikor dübörög, zeng értük, nekik a lelátó, s ez minden bizonnyal sokat lendített a játékukon is a „sorsdöntő” pillanatokban.
A torna végén az ifjú reménységek a siker és játék élménye mellett emléklapokkal és érmekkel gazdagodtak, Varga Tamás (OSE) pedig a bajnokság legjobb játékosának járó elismerést vehette át.

Az OSE Pest Megyei Bajnok kerete: Galló Róbert, Tatai-Szűcs János, Pap Attila, Burai Zsanna, Borsi Levente, Varga Tamás, Korponai Eszter, Jakab Dániel, Hegedűs Zoltán, Novák Bence, Torma Rebeka, Szabó Bence, Matajsz Bence, Erdős Gábor, Sándor Norbert, Molnár Gergő, Ács Szilveszter, Gál Péter, Zsíros János, Engli Márk, Schrant Dávid, Turbucz Lajos.
Edző: Kláris Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.