Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 22. 09:20, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Bakonyi Zsuzsa: Azért indulunk, hogy megmérettessünk

Bakonyi Zsuzsa: Azért indulunk, hogy megmérettessünk

Interjú Bakonyi Zsuzsával az április 18-19.-i AfricaLegend futamsorozat, Sárvári versenye előtt.

Február végén az AfrikaLegend futamon vettetek részt Mezőkövesdi központtal, most pedig Sárváron folytatjátok a nagy megmérettetést.

Mesélnétek arról, hogy miként is sikerült a Mezőkövesdi futam?
- A mezőkövesdi futamot sajnos nem túl jó eredménnyel (utolsó előtti hely) zártuk műszaki hiba miatt. Egy off-road pontnak túl merészen, komolyabb átgondolás nélkül vágtunk neki és kiszakadt a hátsó kardánunk és a hátsó híd rögzítése letört az alvázról, a kardánt vissza tudtuk csavarozni, a letört vasat egy közelben lakó barátunk visszahegesztette, de a híd már nem maradt meg ezen a „csirkenyakon”, folyton kimozdult, rögzítettük spaniferekkel is. Végig csináltuk a versenyt, de óvatosba kellett közlekednünk, többször újra spanizni és az off-road pontokat ki kellett hagynunk. A hangulaton ez mit sem rontott, a verseny nagyon jó volt, elfáradtunk, az esti beszélgetés a többiekkel szuper volt, egyedül az elmaradt fürdőzős program miatt voltunk kicsit szomorúak, azt nagyon vártuk.

Egy pár sort kaphatok az eddigi versenyzésetekről?
- Az AfricaLegend előtti időszakban volt más versenyeken dobogós helyezésünk, de mostanában sokszor küzdünk műszaki hibákkal.

Örültünk mikor 2014-ben rátaláltunk az AfricaLegend futamsorozatra, mert előtte alig vagy nehezen lehetett ilyen jellegű túrákat, versenyeket találni. 2014-ben az alábbi futamokon voltunk:

Pálinkák és Betyárok, Cserkeszőlő, 22. hely (első féltengely eltört egy mentésnél az első nap az első off-road pontnál)

Retro futam, Balatonszemes, 12. hely (1. nap 8. hely, 2. nap nem értünk célba, generátor hiba)

Eger és Csillagaink, Eger, 17. hely (a terepváltó lánca eddigre kopott el és ugrott)

Ünnepi futam, Agárd, 9. hely (nem volt ablaktörlő, sár volt! Elszakadt a benzinpumpa vezeték, de azt kb. 2 órás szereléssel megoldottuk)

2015.:

Legendás futam, Mezőkövesd, 20. hely

Az egri versenyen Pajero-val voltunk, a többin, Range Rover-rel.

Igazi küzdő nemes versenyzőnek tartanak benneteket. Mi ennek a titka?
- Próbálunk minden nehézséget megoldani és végigcsinálni a versenyt, hisz ezért indulunk, hogy megmérettessünk, hogy lássuk a szebbnél szebb helyeket, megfejtsük az érdekes feladatok, feszegessük az autónk és saját határainkat, kitartásunkat. Meg persze az esti közös programokért, beszélgetésekért, ahol megismerjük a többiek napját is. Azt persze nem mondhatom, hogy az eredmény nem számít, mert természetesen örülünk, ha jó helyen sikerül végezni, de az csak hab a tortán. Nagyon szeretjük az off-road speciál pontokat, nem riaszt vissza egy kis csörlőzés, ásás, sár. A navigálásban van még mit fejlődnünk, meg abban is, hogy hallgassunk egymásra, de egy kis cívódás sosem árt, legalább este van min nevetnünk. Nem hajtunk gyorsan, nem hajszoljuk egymást, ha jólesne egy kávé, tea, szendvics betérünk egy útba eső kis kocsmába és nyugodtan elfogyasztjuk, lehet, hogy az egyik futamon feladjuk ezt és akkor reszkessen mindenki, vár a dobogó!

A Sárvári versenyre milyen autót poroltok le?
A sárvári futamnál visszatérünk a három gyémánthoz és a Pajero-val megyünk, legalábbis ez a terv, aztán majd meglátjuk az autó is így akarja-e. (március 21.-én megyünk vele egy versenyre, reméljük, jól teljesít, és műszakilag rendben marad)


Kiknek is tudjátok ajánlani és miért is az AfrikaLegend sorozatot?
- Mi már eddig is ajánlottuk sok barátunknak, akik néhányszor jöttek is versenyezni (a Land Roveres különítmény), így legalább többet lehetünk velük is együtt, mert lakhelyileg kicsit távol vagyunk. Ajánlom a versenyt mindenkinek, aki szereti a kihívásokat, a természetet, az embereket, a csapatmunkát és egy kicsit őrült, terepjáró sem muszáj, legtöbbször van on-road kategória, de azért az, nem az igazi.

Nagyon várjuk a nyári Balkán túrát, olyan hosszú versenyen még nem jártunk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.