Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Június 21. 14:11, csütörtök | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Bronzérmesek a Kodályosok

Bronzérmesek a Kodályosok

Az előkelő 3. helyen végeztek a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola hatodik osztályos fiú kézilabdázói Szegeden, a III. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjén.

A háromnapos viadalon az ország nyolc legjobb iskolacsapata küzdött a helyezésekért. A helyszíni sorsolás kedvezően alakult a kodályosok számára, hiszen a tatabányaiak mellé a Gyöngyössolymos, a Celldömölk és a Nyíregyháza csapatai kerültek, míg a másik ágra Szeged, Budapest, Békés és Nagyatád került. Az csoportmérkőzések során sajnos sok hibával játszottak a fiúk, a védekezés sem volt az igazi, de valahogy a szerencse melléjük állt és a nehéz helyzetekből is győztesként jöttek ki. A nagy rivális, a Nyíregyháza csapata ellen már nagyobb hatékonysággal játszottak a fiúk, a mérkőzés elején Tóbiás Olivér három góljával szinte egyedül tartotta a lépést a nyírségi csapattal. Az átlövők teljesítménye is feljavult, de mindenki becsülettel küzdött és a végén öt gólos győzelemnek örülhettek Horváth Árpád tanítványai.

Három győzelemmel, csoportgyőztesként kerültek a fiúk az elődöntőbe, ahol a budapesti Kassa Utcai Általános Iskola csapata jutott a mieinknek. Az elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de sajnos ezen a mérkőzésen semmi nem jött össze: a lövések a kapufáról kifelé pattantak, a ziccerek kimaradtak, rengeteg volt a technikai hiba. Ennek eredményeként az ellenfél 5-6 gólos előnyre tett szert és sajnos tartani is tudta azt. A mérkőzés végére a fiúkat a hitük is elhagyta, sajnos 10 gólos vereségbe szaladtak.

Az országos döntő utolsó napjára maradtak a helyosztók: a rekkenő hőségben kellett életet lehelni Horváth Árpád edzőnek a srácokba, hogy elfelejtve az előző napi sikertelen elődöntőt, harcba szálljon a házigazda Szeged csapatával a bronzéremért.

A fiúkra rá sem lehetett ismerni a pályán: hatalmas elszántsággal küzdöttek, a védekezés remek volt és Antal Zoltán kitűnő védéseinek köszönhetően a félidőben döntetlent mutatott a csarnok eredményjelzője. Egy gólnál nagyobb különbségre egyik csapat sem tudott szert tenni, majd a második félidő utolsó két percében végre sikerült a tatabányaiaknak 2 góllal meglépni. Az idő kevés volt, a Szeged jött és támadott, büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek is. Mindössze tizenhat másodperc volt hátra a mérkőzésből, mikor Horváth Árpád időt kért. A szabaddobásnál Kiss Soma lövése a sorfalról lepattant és egy szegedi játékos kezében kötött ki, aki azonnal indította a félpályán álló társát, de ezt az indítást a semmiből előkerülve a visszafutó Gulyás Gergő leszedte, és a Kodály-iskola megszerezte a diákolimpiai bronzérmet!

Eredmények: Kodály – Celldömölk 21:14, Kodály – Nyíregyháza 25:20, Kodály – Gyöngyössolymos 23:18, Kodály – Budapest 16:26, Kodály – Szeged 18:17

A diákolimpia végeredménye:

1.Nyíregyháza, 2. Budapest, 3. Tatabánya-Kodály, 4. Szeged, 5. Békés, 6. Gyöngyössolymos, 7. Nagyatád, 8. Celldömölk

Minden csapat legjobb játékosa különdíjban részesült, a tatabányaiknál ezt a címet Gulyás Gergő érdemelte ki.

A bronzérmes csapat tagjai: Antal Zoltán, Cserhalmi Antal, Vertényi Kristóf, Kiss Soma, Bodnár Krisztián, Fantoly Márkusz, Gulyás Gergő, Tóbiás Olivér, Kővári Tamás, Cutura Dárió, Pongrácz Patrik, Szőllősi Bence

A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.