Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 12. 15:26, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Coca Cola Cup középiskolásoknak

Coca Cola Cup középiskolásoknak

Bejelentették: a Coca- Cola Magyarország lesz a névadó szponzora a középiskolás futballbajnokságnak.

Dr. Kancz Csaba, alpolgármester, mint a Megyei Labdarugó Szövetség megyei társadalmi elnöke is jelen volt azon a sajtóeseményen, ahol bejelentették: a Coca- Cola Magyarország lesz a névadó szponzora a középiskolás futballbajnokságnak. Dr. Kancz Csaba elmondta: a labdarúgás utánpótlásában jelentős fejlesztések történtek, mind infrastruktúrában, mind létszámban, de úgy gondolom, legalább ilyen fontos az iskolai testnevelés is, amiben szintén jelentős változást hozott a mindennapi testnevelés fokozatos bevezetése. Ezt erősítheti ez a kezdeményezés, amelyben a Coca-Cola a középiskolás futball bajnokság mellé áll, és biztosítja azt az anyagi hátteret, ami kapcsán lehetségessé válik egy ilyen tornának a megszervezése és továbbvitele. Az alpolgármester hozzátette: így azoknak is lehetőségük lesz, hogy megmérettessék magukat, mozogjanak és tegyenek az egészségesebb életért, akik nem fociznak egyesületekben, csak az iskolában van lehetőségük, vagy csupán önszorgalomból futballoznak.

A Coca-Cola Magyarország kommunikációs és közkapcsolati vezetőjétől megtudtuk: a cégük számára kiemelten fontos, hogy a társadalom legnagyobb problémáit segítse megoldani. A középiskolás foci bajnokság, egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a fiatalokat egy picit elszakítsuk a számítógép és a tévé elöl és sportolásra buzdítsuk őket. Így talán a jelenlegi 77 százalékos inaktivitás, ami Magyarországot jellemzi, javulhat és a fiatalok is egészségesebb életet élhetnek – fogalmazott Andok Ágnes.

A Megyei Labdarugó Szövetség igazgatója, Khéner László beszámolt arról, hogy húsz csapat elindítása a kitűzött cél ebben a korosztályban, főként azért, mert ebben a korcsoportban mozognak a legkevesebben. A kihívás nagy, de nem lehetetlen – fogalmazott Khéner László. A Coca Cola Cup egy selejtezővel indul decemberben, majd egy tavaszi tornára kerül sor. A győztes fiú és lány csapat kerül az országos döntőbe, amit jövő nyáron rendeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.