Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 30. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csapdába eshet a kalóriamentes italok által

Csapdába eshet a kalóriamentes italok által

A nyár közeledtével a strandokon mindenki szeretne jól kinézni fürdőruhájában, a fogyókúrának azonban van néhány rejtett buktatója. Ilyenek a kalóriamentesnek hirdetett termékek is. Hogy miért? Ennek nézett utána a Fox News.

Olajspray

Ez egy amerikai fejlesztés, ami teljesen kalória- és koleszterinmentes, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt azáltal, hogy főzéskor nem kerül az elkészített ételbe plusz kalória. Adagonként tényleg elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz, de ha gyakran használja, s főzéskor/sütéskor nem csak egy adagot használ el, akkor már nem nulla kalóriát visz be a szervezetébe. Igaz, hogy ez még mindig jobb, mintha olajat vagy zsírt használna, de alkalmazza az olajsprayt is mértékkel, különben 'becsaphatja' magát az elfogyasztott kalóriamennyiség szempontjából.

Diétás üdítőitalok

Igaz, hogy az édesítők miatt nincs benne kalória, de édes íze miatt megnöveli az édességek utáni vágyat. Ehelyett igyon inkább szénsavas ásványvizet esetleg citrommal, vagy mentával ízesítve.

Kávé

Sokan gyakran isznak kávét az étvágy csökkentése érdekében, s bizonyos mértékben a kávé egészséges is, hiszen tele van antioxidánsokkal. A sok kávé ugyanis álmatlanságot okoz, emellett befolyásolhatja a mellékvesék működését, amik számos stresszhormon működéséért felelősek. Ha azok túl keményen dolgoznak, az fáradtságot okozhat, emiatt energiaveszteséget érez, amit édességgel fog pótolni.

A legegészségesebb módja az étvágy csökkentésének az, hogy lassan eszik, alaposan megrágja ételét, így már kevesebbel is jól fog lakni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.