Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 22. 09:38, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Diákok a birkozó szőnyegen

Diákok a birkozó szőnyegen

A Földi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a szabadfogásban a Birkózó Diákolimpia Országos döntőjét a Földi Imre Városi Sportcsarnokban.

A különböző korcsoportokban és súlycsoportokban a Tatabányai SC versenyzői, Katona Géza vezetőedző és Turák Pál edző tanítványai is szőnyegre léptek. A két-diák és serdülő korcsoportban összesen közel 400 ifjú birkózó méri össze tudását.
A versenyt megtekintette Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és Gáspár Tamás szakmai igazgató. Az ünnepélyes megnyitón Schmidt Csaba polgármester köszöntőjében többek között elmondta, hogy Tatabánya nagy örömmel adott helyet a diákolimpiának, és megtiszteltetés, hogy a korábban a "Birkózás Városa" címet elnyert megyeszékhely ismét rangos versenynek adhat otthont. Úgy vélte, hogy az utánpótlás-nevelés lehet a biztosítéka a későbbi nemzetközi sikereknek. Hozzátette azt is, hogy Ez a korosztály is szeretne sikereket elérni, mint ahogy azt a nagy elődök már megtették.Most kell tenni a jövő sikereiért, hogy a birkózás újabb kihívás előtt áll, hiszen az olimpián való szereplése a tét. A magyar országgyűlés egyhangúlag kiállt a sportág mellett - jelentette ki Schmidt Csaba.


Hegedűs Csaba elnök emléklapokat adott át a birkózásban sikereket elért versenyzőknek, támogatóknak. Így elismerésben részesült Sámuel Botond, a TSC elnöke, korábbi Európa-bajnoki helyezett birkózó, Turák Pál birkózó és Péntek Szilveszter az SCS Stahlschmidt Cable Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.