Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 17. 11:30, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Döntőben a Kodály

Döntőben a Kodály

A közelmúltban Nagyatád adott otthont az ERIMA kézilabda-gyermekbajnokság U12-es fiú korosztály egyik országos elődöntőjének, melyen a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola hatodik osztályosai képviselték városunkat.

A fiataloknak a Dózsavárosi DSE (Veszprém), a Rinyamenti KC (Nagyatád), valamint a Pick Szeged „B” csapatai ellen kellett megküzdeni a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért. Az első mérkőzés, a Szeged elleni ígérkezett a legkönnyebbnek, hiszen az ellenfél egy évvel fiatalabb korosztállyal érkezett. Ennek ellenére a srácok nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, meghatározó játékosaink betliztek, így a szegedi kicsik hamar elhúztak 5:0-ra! A mérkőzés első tatabányai gólja a 7.percben született. Aztán a félidő végére már csak kétgólos hátrányban voltak a kodályosok, míg a második játékrészre sikerült Horváth Árpádnak rendet tennie a fejekben és a végére megfordítani az eredményt. 1 gólos győzelemnek örülhettek a mieink.

Következhetett az örök „mumus”, a Veszprém csapata! A fiúkat mintha kicserélték volna az első mérkőzés óta! A védekezés nagyon kemény volt, Kiss Soma átlövésből ontotta a gólokat, szinte megállíthatatlan volt, így partiban tudtunk maradni a tavalyi országos döntő ezüstérmesével. A második játékrészben aztán a tatabányai srácok átvették a vezetést, ez még nagyobb lendületet adott a csapatnak, és ezt a lendületet a veszprémi játékosok többször csak szabálytalanság árán tudták megállítani, így sikerült többször is emberelőnyt és hétméterest kiharcolni. Mindig valaki hozzá tudott tenni egy picit a sikerhez és a végén 4 gólos tatabányai győzelmet mutatott a csarnok eredményjelzője! A tatabányai fiatalok szívvel-lélekkel játszottak ezen a mérkőzésen és nagyon küzdöttek a lelátóról értük szorító, súlyos sérülés után lábadozó társukért, Jaczkó Szabolcsért is!!

„Fél lábbal” már az országos döntőbe jutva játszotta utolsó mérkőzését a gárda a hazai csapat ellen. A veszprémi derbi sokat kivett a kodályos fiúkból, de közepes játékkal szoros mérkőzésen sikerült a nagyatádi csapatot is kétvállra fektetni, így veretlenül nyerték az U12-es korosztályban országos elődöntőt! A Kodály-iskola fiataljai április 27-28-29-én Szombathelyen, az országos döntőben bizonyíthatnak az ország legjobb 8 gyermekcsapata között.

Eredmények: Kodály – Pick Szeged „B” 13:12, Kodály- Dózsavárosi DSE 21:17, Kodály – Rinyamenti KC 19:17
Végeredmény: 1. Kodály, Tatabánya, 2. Dózsavárosi DSE,Veszprém, 3. Rinyamenti KC, 4. Pick Szeged „B”

A képen az országos döntőbe jutott csapat tagjai: Antal Zoltán, Cserhalmi Antal, Balogh Marcell, Gulyás Gergő, Fantoly Márkusz, Cutura Dárió, Kiss Soma, Pongrácz Patrik, Előd Barnabás, Szőllősi Bence, Szegedi Gergő, Vertényi Kristóf, Bodnár Krisztián, Kővári Tamás, Tóbiás Olivér Edző/testnevelő: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.