Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 15. 09:42, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Dózsás siker az Interball Tornán

Dózsás siker az Interball Tornán

A Dózsa György Általános Iskola szervezésében minden év elején rendezik meg az Interball Kézilabda tornát lány csapatok részvételével.

A torna jól szolgálja a felkészülést az országos bajnokságokra, a diákolimpia és az Erima -kupa küzdelmeire melyek tavasszal kezdődnek.

A hétvégén a Dózsakerti Sportcsarnokban hét gárda, négy korcsoportban mérte össze tudását a díszes trófeákért. A vendéglátókon kívül Dorogról, Tatáról, Győrből, Csákvárról és Pázmándról, Szombathelyről és a szlovákiai Naszvadiból érkeztek csapatok és mérkőztek meg egymással. A házigazda Dózsa Iskola csapatai két korcsoportban is - U12-ben és az U13-ban is - az első helyen végeztek. U9-ben a második, U10-ben a harmadik helyet tudhatták magukénak. Dorogra is került trófea, az U10-esek versenyét az Eötvös iskolások nyerték meg, a tatai Kőkúti iskola diákjai pedig az U9-es korcsoport versenyében végeztek az élen. A kupán Herr Zsana, a magyar válogatott csapat kapusának, Herr Orsolyának a húga is részt vett, a Dózsa iskola U10-es csapatában játszott-beállósként, és megtudtuk tőle, hogy példaképe természetesen a nővére. A kupa díjátadásán Kenézné Benyeczkó Ilona az iskola igazgatója köszöntötte a résztvevő csapatokat majd Turza Károly, dr. Partali László képviselők és Ablonczy Dánielné képviselő együtt adták át a kupákat. A Dózsa iskola csapatait Gyurkovics István és Szakál Lajos készítették fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.