Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 27. 07:58, péntek | Sport
Forrás: Lakati Anett

Egerben kipróbáljuk a szöcskét

Egerben kipróbáljuk a szöcskét

Elindult a 2015-ös szezon, természetesen Adamcsek István is részt vesz benne, méghozzá a Rally2 Bajnokságban fog versenyezni, a Speed Rally Team versenyzőjeként, így az első állomás számára is a hétvégi Eger Rallye.

Ki lesz most a bal1-ben Eger Rallye-n?

Merényi Zsolttal fogok a hétvégén versenyezni, akivel tavaly a Mecsek Rallye-n is indultam még a Honda Civic-kel és még dobogós 2. helyet is elértünk az N2 kategóriában, ezért is gondoltam, hogy egy jó párost alkotunk, és együtt kellene rajthoz állni.

Valóban, a tavalyi szezon óta eladtad a Hondát és most egy Citroennel állsz rajthoz. Mit lehet tudni erről az autóról?

Gondoltam egyet és mondtam Sanyi barátomnak, hogy megveszem, azt hitte viccelek, de nem. Ez egy Citroen C2 Challenge, 1.6-os motorral, jó kis erőgép, amit sajnos még nem nagyon volt alkalmunk kipróbálni. Összesen 6 km-t, ha mentünk vele és persze nem gyorsan, mert a szabályokat be kell tartani. Nagy izgalommal várjuk, hogyan teljesít majd a Citroen.

A Hondához képest milyen változás jelent a Citroen?

Ha össze kellene hasonlítani, azt mondanám, hogy mint a légy és a szöcske. A Honda volt a légy, a Citroen a szöcske, szóval fel kell kötni a gatyánkat. A kategóriánkban, az A6-ban több mint 15-en neveztünk, így nem kis harcra számíthatunk. Mondjuk így az első versenyen nem is ez lesz a fontos, hanem az autó megszokása, főleg Zsoltinak.

Mi a véleményed a pályákról?

Csak nagyjából sejtem a pályákat, hiszen még Jánosa Ákosékkal és Szojka Mikivel mentem pályát felírni, így nem sokra emlékszem. Végülis a lényeg nem is ez, hiszen megyünk pályát bejárni, felírjuk az itinert, aztán irányítgatom majd Zsoltit. Az tény, hogy tempós és jó pályák, de a második szakaszt várom a legjobban, nagyon jól meg lett csinálva a 6 lassítóval.

Mi a mostani hétvége célja?

Mindenképpen a részvétel és a barátkozás a géppel, hiszen még teljesen idegen számunkra, ahogy említettem, nem tudtuk még tesztelni, így időhiányában, élésben fog kiderülni mit is tud.

Köszönöm a riportot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.