Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. November 25. 12:07, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Együtt sportolt a város

Együtt sportolt a város

A hétvégén nagy sikerrel rendezték meg az Egészséges Tatabányáért Program idei utolsó kiemelt eseményét, az I. Teremsport Fesztivált.

A délelőttől egészen estig tartó sportprogramon mindenki megtalálta a számára megfelelő sportolási lehetőséget.Az ingyenes programon több százan vettek részt a Földi Imre Sportcsarnokban, ahová gyerekeket és felnőtteket egyaránt vártak a szervezők. A sportprogramok- és bemutatók délelőtt kilenc órakor kezdődtek, több helyszínen. A vívóteremben fitness edzéseken, valamint zumba- és hastánc-oktatáson vehettek részt az érdeklődők, akik a futófolyosón, a birkózó-, a súlyemelő- és az ökölvívó teremben is sportolhattak. A Magyar Wing Tsun Egyesület tatabányai klubja is tartott bemutatót, délután pedig Csernoviczki Éva, Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó vezényelt egy rövid közös bemelegítést a focitorna résztvevőinek.A szervezőktől megtudtuk: a fesztivál legnépszerűbb programja a focikupa volt, de sokan játszottak a folyosón elhelyezett pingponggal, és a fitt sarok edzésein is rengetegen sportoltak. A teremfoci bajnokságon városi és környékbeli együttesek mérték össze tudásukat. A városháza és a Vértes Agorája közös csapatában dr. Kancz Csaba alpolgármester is játszott.A fesztivál az Egészséges Tatabányáért Program záróeseménye volt. Mint ismeretes, az önkormányzat a tatabányai polgárok életminőségének javításáért indította el a programot, mely mindenkinek lehetőséget kíván teremteni az egészséges életmód „megtanulására”, a betegségek megelőzésére, kiszűrésére, valamint az egészségfejlesztésre. A program minden évben más-más területre fókuszál, 2013 – „A Mozgás Éve”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.