Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 10. 09:07, péntek | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Földi Imrét köszöntötték

Földi Imrét köszöntötték

A Városháza nagy tanácstermében köszöntötték a 75. születésnapját ünneplő Földi Imrét, a Nemzet Sportolóját.

Földi Imer a súlyemelés kivételes személyisége, megannyi nagyszerű sporteredménye mellett Tatabánya város díszpolgára, Ezüst Turul-díjas, valamint Tatabánya sportdíjas kitüntetettje, róla nevezték el városunk sportcsarnokát, és mostantól ösztöndíj program is fűződik nevéhez.
Schmidt Csaba polgármester egy nagyméretű fotóval, pezsgővel és tortával lepte meg az ünnepeltet. A városvezető elismerően beszélt az ünnepeltről, aki miután 1955-ben Tatabányára került, és a Bányász súlyemelője lett, mindvégig kitartott klubja mellett versenyzőként és edzőként egyaránt. Teljesítményével és városhoz való hűségével mindannyiunk számára példát mutat – hangsúlyozta Schmidt Csaba.
A rendezvényen jelen volt dr. Kancz Csaba és Bereznai Csaba alpolgármester, dr. Partali László önkormányzati képviselő a műsorvezetői tisztet vállalta. Képviseltették magukat a nemzetközi és magyar súlyemelő szövetség, valamint más sportágak tisztségviselői, híres tatabányai sportolók, akik köszöntésükben elismerően szóltak Földi Imréről.

A polgármester Földi Imrével közösen adta át az olimpiai bajnok súlyemelőről elnevezett sportösztöndíjat is, melyet a tatabányai önkormányzat alapított az idei évben. Az ösztöndíj ötmillió forintos összegéből évente négy versenyzőt támogatnak, havonta százezer forinttal. Azok a sportolók kaphatták meg a Földi Imre Sportösztöndíjat, akik olimpiai egyéni sportágban, világ- vagy kontinensversenyen legalább hatodik helyezést értek el, illetve tatabányai klubban sportolnak, versenyeznek. Az ösztöndíjra benyújtott pályázatokat alapján a város sportéletében jelentős szerepet játszó személyekből álló öttagú tanács bírálta el, s tett javaslatot.

Az idei évben ösztöndíjat nyert sportolók:
Berki Lilla, a TSC súlyemelője, Diákolimpia és Utánpótlás OB I. helyezett, Felnőtt OB II. helyezett. Edzője Pócza Károly.
Gerencsér Ádám, magasugró atléta, Magyar OB harmadik, és Országos Junior B. első helyezettje, a Tatabányai Sport Club versenyzője, Henyecz László tanítványa.
Hoffer Krisztina, szintén TSC versenyző, hármasugró atléta, U23 OB és Magyar OB első helyezettje, akinek Hoffer József az edzője.
Tóth Patrícia, cselgáncsozó, az Ippon Judo SE versenyzője, Csernoviczki Csaba tanítványa, Felnőtt ORV, Junior MKK és Junior OB első helyzett, U23 OB második helyezett.

Az ösztöndíjat nyert fiatalokat Csernoviczki Éva, a közelmúltban, a budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon aranyérmet nyert sportoló köszöntötte, aki fontosnak nevezte az ösztöndíj alapítását, és úgy vélekedett, hogy ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a következő olimpiákon is jelen legyenek a sportolók Tatabányáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.