Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Június 12. 09:56, péntek | Helyi sport

GRAND PRIX Hungary verseny a kulisszák mögül

GRAND PRIX Hungary verseny a kulisszák mögül

Június 6-án, szombaton került megrendezésre Tatabányán, a Vértes Agorájában a Naturál Testépítő & Fitness Országos Bajnokság. A főszervező, Estók Endre beszámolóját olvashatják:

2012-ben, amikor elvállaltuk az INBA Európa bajnokság szervezését, még nem gondoltam volna, hogy pár éven belül ilyen népszerű, elismert lesz ez a versenysorozat.

2012-ben 77 versenyzővel kezdtük, majd 2013-ban 85 atléta, 2014-ben már 113 versenyző küzdött a pódiumon. Az ez évi verseny számokban 3 ország, 23 kategória, 156 versenyző, 208 kategória regisztráció.
Amikor leülök megtervezni a versenyt, sok mindenre kell figyelnem. A verseny színhelye színvonalas, kulturált legyen, nagyméretű színpad, bemelegítő helyiség ,megfelelő mennyiségű kézisúlyzó garnitúrával, jó fénytechnika (bár ezen még javítani kell)

Pontos menetrend. Ezt nagyszerűen sikerült megoldanunk 8:20-kor kezdtünk és 20:45-kor fejeztük be a versenyt. Bejött a papírforma. Ezt azért tartom fontosnak, mert így Ti versenyzők 1 héttel a verseny előtt már tudjátok pontosan, hogy mikor kerültök sorra az elődöntökben illetve a döntőben. Pontosabban tudtok időzíteni. Többen jelezték felém, hogy sok versenyen voltak már, de ilyen szervezett versenylebonyolítással még nem találkoztak. Természetesen erre nagyon büszke vagyok és a későbbiekben is megteszek mindent, hogy hasonló legyen a szervezés.

Az eddigi 5 bírós rendszer helyett mindenképpen 7 bírós zsűrizést akartam a még pontosabb értékelésért. Úgy gondolom, hogy a bírák nagyon jól helyt álltak. Külön köszönet érte: Urbán-Zsilák Eszter, Siroki Petra, Telek-Metzler Ancsa, Győrösy Tamás, Bohos Kornél, Molnár Attila, Juhász Imre, Telek Zoltán, Domonkos Zsolt, Fazekes Attila, Baráth Attila, Somhegyi Attila, Gál Dávid, Ján Berdy, Tóth Kálmán.
Konferáló/műsorvezetők: Simó Berni és Varga Vili profi munkát végeztek, jövőre ezt még fokozni is fogják, mert mindketten maximalisták. Berni, aki mellesleg a versenyünk reklámarca volt (Filkor Rolanddal együtt) INBA Európa és Világbajnok Fitness Classic kategóriában.

A háttérszemélyzet szintén profi munkát végzett, az Ő munkájuk eredménye volt a pontos menetrend. Aki ebben részt vett: Martin Anikó, Fekete Vénusz, Pisla Andrea, Estók Ildikó,Troll Ica, Tóth Ica, Lánczi Péter, Hantos Norbert, Szarvas Zoltán, Hancsicsák „Bogaras" Józsi, Balázs Csaba, Tóth „Lacoste” Attila, Dóra András, Rácz Renátó, Kárpáti „Kutyi” Roland, Bikkes Miklós, Juhász László, Kónya Ádám, Fábián Péter. Remélem nem hagytam ki senkit.
Köszönöm Dr Nagy Tibor munkáját.
Továbbá köszönet az Agora háttérszemélyzetének is...
Köszönet a fotósok munkájáért: Rónai György, Bánóczki Zoltán, Sári Kálmán, Farkas Krisztián
http://banoczkifoto.hu/
http://indafoto.hu/ronai

A verseny díszvendége volt Frederic Delavier világhírű grafikus művész, aki a világ leghíresebb sportanatómiai könyvek szerzőjeként debütált
http://www.fredericdelavier.com/
EREDMÉNYLISTA:
http://www.sank.sk/wp-content/uploads/2015/06/Verseny_eredmenylista_INBA-HU_tatabanya_2015.pdf
Poligráf (őszinteségvizsgálat-hazugságvizsgálat )
Ezen a versenyen 7 versenyzőt (6 magyar és 1 magyar anyanyelvű szlovák atléta) teszteltünk poligráffal, a 4 fő kérdés a különböző tiltott szerek kategóriáját vizsgálta, mint - anabolikus androgén szteroidok, - tiltólistas vízhajtó készítmények, - növekedési hormon, peptid hormonok, - clenbuterol (Spiropent)
Az eredmények kiértékelése folyamatban, eredmények később.
Csütörtökön elutazunk egy 16 fős Magyar csapattal a dubai Világbajnokságra, reményeim szerint lesznek döntős versenyzők a mieink közül. Szurkoljatok nekik!
Vincze-Kaszás Gizella, Závodszki Ágnes, Hajdú Renáta, Dákai Éva, Szőke Miriam, Szegő Dorina, Farkas Henrietta, Horváth Vivien, Polgár Ildikó, Tóth István, Harnos Kristóf, Dr Höhn József, Cserháti József, Balogh László,Megyimorecz Gábor, Estók Endre
Nagy bánatomra 3 versenyző, aki a prágai géppel utazott volna, nem tud eljönni a VB-re, mert a cseh utazásszervező cég, aki intézte a repülőgépet csődőt jelentett. A cseh és szlovák szervezők mindent megtesznek, hogy a versenyzők és kísérőik (170 fő) visszakapják pénzüket. Biztosítva volt a befizetett összeg, valamikor visszautalják számukra, bár ez kevés vigaszt jelent Nekik
Dubaiban tárgyalni fogunk a Világszervezet vezetésével a jövő évi INBA VB Budapesti szervezésével kapcsolatban. Amennyiben hivatalosan is megkapjuk az engedélyt, akkor jövő nyáron Budapesten lesz az INBA Világbajnokság. Rajtunk kívül Németország pályázik a VB szervezésre. Amennyiben ők kapják a rendezést, akkor Mi rendezzük a 2016-os Őszi Európa Bajnokságot. Egy biztos már most, vagy VB vagy EB lesz Magyarországon jövőre.
Üdvözlettel:
Estók Endre
INBA Hungary

Fotók forrása:https://www.facebook.com/pages/Banoczkifotohu/502470706480760?fref=ts

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.