Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Április 24. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Halló, itt a telefonadó!

Halló, itt a telefonadó!

Percenként 2 forintos adót vetne ki a magyar kormány a telefonbeszélgetésekre, és ugyanennyivel adóztatnák meg az elküldött sms-eket is értesült a német Welt Online. Az adó begyűjtése a telekom cégek dolga lehet.

170 millió eurós, vagyis 51 milliárd forintos bevételt remél a magyar kabinet a percalapú telefonadótól, ami két forintos adóterhet jelentene minden elküldött sms és lebeszélt perc után – közölte a német hírportál.

A Welt Online arról is beszámol, hogy Brüsszel még a héten vizsgálatot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium új adóterveivel kapcsolatban, a szintén felmerülő internetadóról ugyanakkor nem tér ki cikkében. A telefonadó nem érintené a telekom szektort, hiszen költségeit a felhasználók fizetnék meg – az érintett cégek ugyanakkor nem örülnek az új terveknek; a Magyar Telekom ügyfélköre felét biztosan érinti az adónem, ami kihathat telefonálási szokásaikra is.

A Welt Online arra is emlékeztet, hogy a korábbi telekomadó ügye jelenleg az Európai Bíróságon van, s az ideiglenesnek szánt adóformát a kormány idővel kivezetheti. Az új adóteher megközelítőleg ugyanekkora állami bevételt eredményezhet -olvasható a portálon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest