Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 16. 14:16, szerda | PR

Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft.

Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft.

„A tanfolyamunkat elvégzők közül csak az nem kapott munkát, aki nem is igazán akart. Rengeteg targoncavezetői állás van.”

A Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjével, Kopacz Zsuzsannával beszélgettünk.

Miért Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft.? Honnan a névválasztás?

Az elnevezés egyben hitvallás. Mindent elmond arról, aki vagyok, amit képviselek. Meggyőződésem: aki a Hargita-hegység lábánál született és nőtt fel, az másként viszonyul az emberekhez, mint mások. Azt szeretném, hogy bárki, aki bejön az irodánkba, érezze azt a fajta kedvességet, szeretetet és segítőkészséget, ami a székelyföldieket jellemzi.

Miért döntött úgy, hogy felnőttoktatással foglalkozó céget alapít?

Néhány hónapig magam is munkanélküli voltam. Ez idő alatt figyelemmel kísértem a munkaerő-piaci igényeket, változásokat. Ekkor szembesültem azzal, hogy komoly kereslet mutatkozik olyan szakemberekre, akik rendelkeznek az új szabályozás szerinti targoncavezetői engedéllyel. Mivel rendelkezek azokkal a képesítésekkel, végzettségekkel és szakmai tapasztalattal, amelyek szükségesek egy ilyen tevékenység elkezdéséhez, úgy gondoltam, teszek annak érdekében, hogy minél több embert tudáshoz, munkához segítsek. Mindezt úgy kell tennünk, hogy közben ráébresszük az embereket arra, hogy nem a kétségbeesés, a segítségre való várakozás a megoldás a kihívásokra, hanem az, hogy tegyenek valamit a jövőjük, a megélhetőségük érdekében. Vissza kell kapniuk az embereknek az önbizalmukat, a hitet, hogy képesek megoldani a saját problémáikat.

Ezek szerint piacképesebbé válhat, aki targoncavezetői engedéllyel rendelkezik, de a hírek szerint a törvényi változások okán is érdemes ez ügyben lépéseket tenni.
Így igaz. Az új jogszabályok és rendelkezések szerint az eddigi, üzemeltetés szerinti gépcsoportokra megszerzett jogosítványok hamarosan érvényüket veszítik. Az új engedélyek a gépkezelő munkavégző helyzetétől függenek majd. Így ülő, álló illetve gyalogkíséretű besorolások alapján kell vizsgát tenni, függetlenül attól, hogy villamos, dízel vagy más üzemeltetésű a targonca. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyik gépcsoportra megszerzett jogosítvánnyal sem váltható ki egy másik típus engedélye.
Sok esetben a munkáltatók számára kihívást jelent, hogy bár az alkalmazott birtokában van a szükséges engedélyeknek, a rendelkezésre álló gépeket mégsem tudja megfelelőképp kezelni. Miként orvosolják az ilyen jellegű problémát?
Elméleti oktatás keretében a kötelezően előírt munkavédelmi, műszaki és speciális ismeretek mellett a hallgatóinknak azokat a logisztikai, raktározási és csomagolási technikákat is oktatjuk, amiket a munkájuk során ismerniük és használniuk kell. Az ismeretanyag-átadást, a modulok zárását vizsgák követik. Ezek során azt is felmérjük, mely témákra szükséges visszatérni annak érdekében, hogy a tanfolyamot elvégző az OKJ-s vizsgán megfeleljen az elvárásoknak. És ennek a törekvésünknek látványos eredménye is van, mivel a hallgatóink nagyon jó eredménnyel szerepelnek a vizsgákon. Hatalmas előnyt jelent a hallgatóink számára, hogy több géptípus kezelését is elsajátíthatják. E helyütt kell köszönetet mondanom a Vértesker Kft. vezetőinek, a Visegrádi családnak, akik a mai üzleti életben ritkán tapasztalható, nagyfokú, önzetlen segítséget nyújtanak mindehhez.
Még ezzel együtt sem lehet egyszerű visszaülni az „iskolapadba”, mások előtt gyakorolni a gépek kezelését.
Mindent megteszünk azért, hogy a minket választók érezzék, értékeljük az igyekezetüket és azt, hogy oly’ módon is tenni akarnak a megélhetésükért, hogy újólag vállalják a tanulással és a vizsgázással kapcsolatos megpróbáltatásokat.
A gyakorlati oktatónkat, iskolavezetőnket, Szilágyi Gábort nagyon sokan ismerik Tatabányán és környékén. Gépjárművezető szakoktatóként generációkat segített át a gépjárművezetés fortélyainak a megismerésén és a sikeres vizsgákon. Az őseitől örökölt nemes lelke, önfeláldozása, segítőkészsége, az emberekbe vetett hite páratlan szaktudással társulva olyan embert alkotott, akire csak felnézni lehet és természetesen, akitől nagyon sokat lehet tanulni nemcsak szakmailag, de emberileg is.


Valóban fontos a számunkra, hogy az oktatás és a vizsgák idején is mindenki tisztában legyen azzal, hogy az akadályok leküzdésében számíthatnak a segítségünkre. Tudjuk, nem egyszerű feladat leülni a vizsgabizottsággal szembe, és felelni a kihúzott tételekre, de átérzik ezt a vizsgáztatók és az oktatók is. Mindezek figyelembevételével olyan körülményeket teremtünk, ahol csökken a feszültség, ahol a számon kérő és a tudásáról számot adó partnerként tekinthet egymásra.
***
Magas szintű elméleti és gyakorlati képzés
Szakmai és álláskeresési segítségnyújtás
Rugalmas, a résztvevők igényeihez igazított időbeosztás
Családias hangulat
***
A tanfolyamra folyamatosan lehet jelentkezni. Feltételek: 18. életév betöltése, nyolcosztályos általános iskola befejezése, orvosi alkalmasság. Jelentkezéshez a személyazonossági igazolványra, a lakcímkártyára, a legmagasabb végzettséget igazoló okmányok eredeti példányára, orvosi alkalmassági igazolványra valamint két darab színes igazolványképre van szükség.
***
A Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft egyik hallgatójának, P. K. Zsoltnak a véleménye: „Tanulmányaim során mindig azzal szembesítettek, hogy ezt és ezt nem vagyok képes megtanulni. A kérdéseimre érthetetlen magyarázatok érkeztek. A tanfolyamon azonban minden egyértelmű és világos volt. Sokszor megdicsértek, mindig értékelték a tenni akarást. Oktatást soha nem élveztem még ennyire, így volt kedvem tanulni is. Az előadásokra szívesen mentem be, mert kiváló volt a hangulat és olyan dolgokat értettem meg, amiről eddig csak tanultam, de senki sem magyarázta még úgy el, hogy meg is értsem.
A gyakorlati oktatásokon pedig olyan feladatokat oldottunk meg, amilyenekkel azóta, a munkám során is gyakran találkozom. Nem kell szégyenkeznem a tapasztalattal rendelkező kollegák előtt, nem szorulok a segítségükre. Nagyon sokszor jutnak eszembe az oktatáson hallottak. És amit még kaptam, az önbizalmam.”
***
A Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft. irodája Tatabányán, a Komáromi út 73. szám alatt, található, ahol hétfőn és pénteken délelőtt, szerdán pedig délután várják az ügyfeleket.
Tel.: 0634/745-781 ill. 0620/44-05-421
E-mail: zskopacz@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.