Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Február 20. 12:39, péntek | Sport
Forrás: MTI

Három jelölt van az idei cselgáncs Eb-re

Három jelölt van az idei cselgáncs Eb-re

Izrael, Franciaország és Azerbajdzsán jelentkezett be az idei cselgáncs Európa-bajnokság megrendezésére, miután az európai szövetség (EJU) hétfőn visszavette az eredetileg kijelölt Glasgow-tól a rendezés jogát.

Izrael és Franciaország szinte azonnal jelezte, hogy otthont adna az áprilisra kiírt olimpiai kvalifikációs kontinensviadalnak, utóbbi Montpellier városában tartaná meg az Eb-t.
Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz úgy tudja, jövő hét elején várható döntés az új házigazdáról. Az EJU elnöke, Szergej Szolovejcsik pedig azt szeretné, ha júniusban a bakui Európa Játékok keretében kerülne sor az Eb-re.
A EJU végrehajtó bizottsága egyhangú szavazással azért vette el a rendezés jogát Glasgow-tól, mert a brit szövetség (BJU) többszöri figyelmeztetés ellenére olyan szponzori megállapodást kötött, amely ellentétes az EJU érdekeivel. Ezen kívül a britek az esemény jogdíját is elmulasztották befizetni az előírt határidőre, ami ugyancsak szerződésszegésnek minősül. A BJU utóbb jelezte: a kérdéses szponzori szerződést – amelyet az Ultimate Fighting Championship nevű harcművészeti szervezettel kötött – az EJU felszólítására felbontotta, ezenkívül minden egyéb követelménynek megfelel, ezért a vezetői abban bíztak, hogy az EJU döntése még megváltoztatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.