Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 25. 09:52, szerda | Sport
Forrás: MTI

Három magyar indul a tekvondó-Eb-n

Három magyar indul a tekvondó-Eb-n

Három magyar, Gonda Ivett, Lipcsei Claudia és Kotsis Edina vesz részt a csütörtökön kezdődő oroszországi tekvondó Európa-bajnokságon, melyen csak olimpiai súlycsoportokban rendeznek küzdelmeket.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi Eb-n harmadik Gonda és a hozzá hasonlóan 49 kilogrammos Lipcsei csütörtökön, míg az 57 kilós Kotsis pénteken versenyez.
Amíg a tavalyi U21-es Eb-n bronzérmes Lipcsei Claudia számára elsősorban a tapasztalatszerzés, szintfelmérés a cél a nalcsiki Eb-n, addig Gonda és Kotsis számára egyaránt az a fontos, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse a világranglistán.
"Próbaversenynek szánjuk az Eb-t az Európa Játékok előtt. Új dolgokat próbálunk ki, amiket most és a májusi világbajnokságon tudunk élesben tesztelni" - mondta a magyar szövetség honlapjának Gonda Ivett, aki egyedüli magyarként a Grand Prix-sorozatban is részt vehet. - Természetesen Rió van a fókuszban. A cél, hogy oda eljussunk, ezért minden más verseny csak egy feladatnak tekinthető. Az első hatba kerülni nagyon nehéz a világranglistán, ezt tudtam London után is. Ezért az európai kvalifikációs versenyre összpontosítunk, hogy ott döntőbe jussak."
A sportágban a riói játékokra súlycsoportonként az olimpiai ranglista első hat helyezettje jut ki, illetve a rangsor jövő évi kihirdetését követő kontinentális selejtezőkről a döntős tekvondósok kapnak kvótát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.