Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2014. Március 28. 13:05, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Húsvéti bélyegívet bocsátott ki a Magyar Posta

Húsvéti bélyegívet bocsátott ki a Magyar Posta

A közelgő húsvét alkalmából Jézus szenvedéstörténetét és feltámadását bemutató, 15 bélyegből álló ívet bocsátott forgalomba pénteken a Magyar Posta Zrt. Budapesten.

A bélyegív Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművésznek a fertődi Szent Kereszt-templomban található Keresztút című festménye alapján készült.
Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK) elnöke a bélyegkibocsátáson hangsúlyozta: "a bélyeg olyan, mint egy köztéri szobor, amely azt jelenti, hogy egy egész közösség, egy társadalom a megbecsülését nyilvánítja azok iránt, akiket a bélyegek ábrázolnak és azok iránt az értékek iránt, amelyeket a bélyegek megjelenítenek".
Hozzátette: a húsvétot nem lehet méltóbban megünnepelni, mint gondolatban végigjárni Krisztus keresztútját a feltámadásig.
Megköszönve a Magyar Posta munkáját Erdő Péter felidézte: a hosszú, évtizedes együttműködésnek köszönhetően az elmúlt években rendre jelentek meg olyan bélyegek, amelyek az egyházi élet nagy eseményeiről, évfordulóiról vagy nagy személyiségeiről emlékeztek meg.
Szarka Zsolt a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy az első Udvardi Erzsébet által készített bélyeg 2002 karácsonyán jelent meg, azóta több mint 10 millió példányban értekesítették a művész alkotásai alapján született ünnepi bélyegeket, amelyeken a fénynek, az aranynak és az ezüstnek a művészre jellemző egyedi megjelenítése látható.
A most kibocsátott kiadvány címoldalát egy aranyfóliával díszített, kereszt formájú kivágás teszi különlegessé. A borítón Pilinszky János Harmadnapon című versének részlete, a belső oldalán pedig bibliai idézetek olvashatók.
Szarka Zsolt azt is elmondta, hogy a bélyegív mellett a Magyar Posta húsvét alkalmából forgalomba bocsát egy 115 forint névértékű, általános forgalmi bélyeget is, amelyen Udvardi Erzsébet Felismerés című munkája látható.
Az újdonság megvásárolható a nagyobb postákon, a Filapostán, valamint megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.