Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 28. 13:11, kedd | Helyi sport

III. Forrás Rádió Ökölvívó Gála

III. Forrás Rádió Ökölvívó Gála

Május utolsó hétvégéjének szombati napján immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Forrás Rádió Ökölvívó Gála

A 15 órakor kezdődő eseménynek a közelmúltban felújított Vértes Agorája melletti sportudvar területe adott otthont a gyermeknapi program részeként.
A borongós időjárás ellenére szép számú közönség gyűlt össze a szorító körül, mely versenyre 13 klub 54 versenyzője nevezett, végül a kilátogatók 18 pár összecsapását láthatták.
A verseny szervezését a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztályán belül Rózsa András, Babai Sándor és Csokor Zoltán bonyolította le, melyben nagy segítségükre volt az Agora-Nonprofit Kft, valamint a Vértes Agora által nyújtott technikai támogatás,mely segítséget a szervezők ezúton is szeretnék megköszönni.
A főmérkőzések előtt a nézők 8 pár bemutató mérkőzést nézhettek végig, majd a rendezvényt Sámuel Botond a TSC és a Vértes Agora vezetőjének beszéde nyitotta meg.
Az üdvözlő szavakat követően a TSC ökölvívó szakosztály vezetőjének Rózsa András jubileumi köszöntése követte, aki idén 25. éve végzi munkásságát a szakosztály élén.
Ezen évforduló alkalmából a versenyen a Magyar Ökölvívó Szakszövetség részéről számos sportvezető tette tiszteletét.
dr. Csötönyi Sándor a MÖSZ elnöke Rózsa András részére „ A magyar ökölvívásért díjat” adományozta és néhány mondatban méltatta az elmúlt évek során végzett odaadó munkásságát. A vendégek között üdvözölhették dr.Kovács Lászlót a magyar ökölvívó válogatott szövetségi-kapitányát, Vida Józsefet az utánpótlás válogatott vezetőjét illetve a minszki Európa-bajnokságra készülő ökölvívó válogatottat.


A rendezvényen 18 pár harcos, küzdeni tudó versenyzőt láthatott a publikum, valamint a megjelent szakvezetés. A közönség jó hangulatban buzdította a hazai versenyzőket. Tatabányát 7 versenyző képviselte. Kalló László és Kardos József tanítványai: Kovács Dániel, Babacsik Krisztián.
Rózsa András, Berki Károly, Udvari Attila és Csokor Zoltán tanítványai: Varga Béla, Tar Sándor, Csimár Dávid, Fekete Gábor.
A legjobb vendég versenyző a Győri Gladiátor színeiben versenyző Bugyik Imre lett, a legjobb hazai versenyző Tar Sándor, aki a nála egy súlycsoporttal nagyobb, erős és technikás ellenfelét a második menetben feladásra kényszerítette.
Bíróként működtek: Gaál Tibor nemzetközi AIBA bíró Székesfehérvárról, Horváth Tibor Ajkáról, Hidvégi György volt profi világbajnok Budapestről és Tatabányáról Udvari Attila, Babai Sándor és Csokor Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt