Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 18. 21:24, kedd | Helyi sport

Ismét remekeltek a Kodály kézisei

Ismét remekeltek a Kodály kézisei

Az elmúlt hétvégén az U12-es korosztályú fiú kézilabdázóira nagy kihívás várt, ugyanis a sérüléstől és a betegségektől megtizedelt csapat mindössze 9 fővel utazott el a szlovákiai Topolcanyba, a Zohár Kupára.

A hazai csapaton kívül az SKP Bratislava, a Napajedla, a Zlín, valamint a Kodály-iskola csapata vett részt a rangos tornán, ahol az 5 csapat körmérkőzésekkel döntött a helyezések sorsáról.

Az első összecsapáson az SKP Bratislava ellen könnyed győzelmet arattak a kodályos srácok, bár az első félidőben még érződött rajtuk az akklimatizálódás. (16:7)

A folytatás jól indult tatabányai részről, de a fiúk technikai hibái, illetve védekezésben elkövetett szabálytalanságai miatt a szlovák Napajedla csapatával szoros eredmény született. Szerencsére kiegyenlíteni nem tudott az ellenfél, így a végeredmény 15:14 lett.

A házigazda Topolcsany együttesének határozott, erős kezdésével Horváth Árpád tanítványai először nem igazán tudták felvenni a ritmust, ezért a félidőre jelentős hátránnyal kellett szembenézniük. (5:15) A második játékrészre sikerült felzárkózni, sőt határozottan jól játszani, de sajnos ez már csak a szépítésre volt elegendő, így 2 gólos vereség lett a vége. (19:21)

A torna utolsó mérkőzésén a kezdeti bizonytalanság után a jobb állóképességüknek is köszönhetően a kodályosok felőrölték ellenfelüket, így megszerezték harmadik győzelmüket, ami egyben a második helyezést jelentette a tornán. (19:13)
A srácok minden dicséretet megérdemelnek, a csapat jelesre vizsgázott küzdeni tudásból, szinte csere nélkül játszották végig a mérkőzéseket.

Eredmények és csapattagok:

Kodály – SKP Bratislava 16:7, Kodály – Napajedla 15:14, Kodály – Topolcsany 19:21, Kodály – Zlín 19:13

Bagi Balázs, Barna László, Bogyó Benedek, Gyurmánczi Dániel, Farkas Bence, Hornyák Vendel, Kádár Kevin, Nagy Mihály, Pongrácz Martin

A torna legjobb játékosának Bagi Balázst (Kodály) választották a csapatok edzői.

Testnevelő/edző: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek